Productivitate și performanță sporită pentru noul buldozer D375A-8, lansat recent de Komatsu

MEq
By MEq iulie 31, 2017 16:36

Productivitate și performanță sporită pentru noul buldozer D375A-8, lansat recent de Komatsu

Komatsu Europe anunță lansarea buldozerului pe șenile D375A-8 de 73 tone, cu niveluri de producție îmbunătățite și noi caracteristici de confort și siguranță. Motorul puternic și economic Komatsu integrează cele mai recente tehnologii de control al emisiilor și caracteristici de economisire a combustibilului. Șasiul și cadrul robust al trenului de rulare, împreună cu o putere mai mare cu 20% la mersul în marșarier, asigură viteze mai mari la mersul cu spatele în pantă, timpi de ciclu mai mici și o creștere a productivității.

„Noul Komatsu D375A-8 aduce sigurantă, rapiditate, putere și eficiență în flota oricărui client. Nivelul său de confort neegalat vă permite să utilizați pe deplin potențialul mașinii. Este, fără-ndoială, cea mai bună alegere pe care o puteți face”, spune Jo Monsieur, Product Manager la Komatsu Europe. Cele mai recente sisteme telematice KOMTRAX și KOMTRAX Plus, precum și programul de întreținere Komatsu Care oferă flotei de utilaje un management și suport de top, protejează mașina împotriva utilizării incorecte și garantează o eficiență maximă și o durată ridicată de funcționare.

Eco și performant
D375A-8 are o masă operațională de 72.900 kg. Noul motor Komatsu SAA6D140E-7, scutit de reglementările UE privind emisiile actuale, dar gata pentru norma Stage V, oferă o putere de 474 kW / 636 hp la 1,800 rpm, la mersul înainte, și 578 kW / 775 hp la 1,800 rpm, în marșarier. Pentru o eficiență mai mare în timpul lucrărilor de durată, ambreiajul cu funcție de blocare a convertizorului de cuplu poate fi cuplat automat. Puterea motorului merge direct către transmisie, crescând viteza la sol și eficiența utilajului, pentru un consum mai redus de carburant și timpi mai rapizi de ciclu.

Modul de lucru poate fi ales în orice moment: fie „modul P” (putere) pentru productivitate maximă, fie „modul E” (economie) pentru operare economică. Împreună cu modul de schimbare automată sau manuală a vitezelor, acesta permite selectarea condițiilor optime de funcționare a utilajului.
Funcțiile standard pot fi activate de operator pentru operații confortabile și productivitate ridicată. Scarificatorul foarte mare variabil este ideal pentru a săpături în material dur. Funcția Auto Downshift, modul de încetinire la mersul înapoi sau modul de control al alunecării papucului șenilei sunt ușor disponibile și pot fi anulate rapid. Sistemul de tren de rulare K-Bogie mărește lungimea șenilei la sol pentru a îmbunătăți stabilitatea utilajului și performanța de nivelare.

Confort
D375A-8 are o cabină înaltă și spațioasă, cu o structură foarte rigidă și cu noi amortizoare. Zgomotul și vibrațiile sunt mult reduse, iar praful nu pătrunde în cabină. Geamurile mari asigură o vizibilitate remarcabilă asupra lamei și scarificatorului.
Monitorul LCD de înaltă rezoluție oferă acces rapid la funcția auto-idle shutdown, la sistemul de identificare a operatorului (Operator Identification System), la revenirea automată în poziție a scarificatorului și la funcțiile de înclinare automată a lamei. Poate afișa zona de lucru din spatele utilajului și dispune de un ghid de economisire a energiei și de un instrument de remediere a erorilor pentru reducerea timpilor de nefuncționare.

Layout-ul consolei de direcție și al manetei echipamentului de lucru a fost înnoit, iar înălțimea consolei de direcție poate fi reglată electronic. Joystick-ul cu sistem de control proportional al comenzilor PCCS (Palm Command Control System) este proiectat ergonomic pentru a oferi operatorului o poziție relaxată și un control lejer. Schimbarea vitezelor este simplificată prin intermediul butoanelor. Joystick-ul ce controlează electronic echipamentele de lucru permite mișcarea mai rapidă și mai precisă a lamei și a scarificatorului. Noul scaun cu suspensie pneumatică reduce vibrațiile pentru operator: fixat într-o poziție înclinată de 12 °, este încălzit și ventilat, având perne mai groase și suport lombar reglabil.

Siguranță și întreținere
Cadrul principal al lui D375A-8 îmbunătățește rigiditatea utilajului cu 125% și îi crește considerabil durabilitatea. Noua articulație mono-blade se asigură că lama are un balans mai mic și extinde intervalele de întreținere ale îmbinărilor lamei. Operatorul este atenționat prin intermediul unui indicator să cupleze centura de siguranță, iar un nou comutator secundar de oprire a motorului este amplasat acum pe partea laterală a mașinii. Treptele robuste conduc spre platforma din spate cu balustrade mari pentru accesul sigur la punctele de mentenanță.

MEq
By MEq iulie 31, 2017 16:36