Excavatorul compact 100% electric Volvo EX2, distins cu Intermat Innovation Award 2018

MEq
By MEq februarie 6, 2018 17:49

Excavatorul compact 100% electric Volvo EX2, distins cu Intermat Innovation Award 2018

Prototipul de excavator compact electric de la Volvo CE a câștigat premiul Equipment & Machinery în categoria Earthmoving & Demolition, la Intermat Innovation Award 2018, pentru designul său revoluționar. EX2 are emisii zero, este de 10 ori mai eficient și de de 10 ori mai silențios, având costuri totale de proprietate reduse.

Utilajul-concept a fost recunoscut pentru contribuția sa la progresul din industria construcțiilor. Se spune că este primul excavator compact pe șenile 100% electric din lume. În acest stadiu, EX2 este încă parte a unui proiect de cercetare și nu este disponibil pentru comercializare.

Pentru a face prototipul EX2 complet electric, motorul cu combustie a fost înlocuit cu două baterii litiu-ion, însumând 38 KWh, care stochează suficientă energie electrică pentru ca maşina să funcţioneze timp de opt ore într-o aplicaţie intensă, precum săparea (excavarea) în teren compact. Arhitectura hidraulică a fost, de asemenea, înlocuită cu o arhitectură electrică, ce include elemente de acționare electromecanice liniare care ajută la optimizarea transmisiei. Înlăturarea sistemului hidraulic și a motorului cu combustie, precum și reducerea nevoilor de răcire au dus la obţinerea unor niveluri de zgomot semnificativ mai mici.

„Având emisii zero și niveluri de zgomot de zece ori mai mici, EX2 ar putea fi folosit cu ușurință în zone dens populate, fără a deranja oamenii – chiar și noaptea. Eficiența de zece ori mai mare și sistemele ce nu necesită întreținere înseamnă costuri de exploatare și un cost total de proprietate semnificativ reduse. Și pentru că EX2 este complet electric și nu are joystick-uiri mecanice, poate fi controlat de la distanță de pe un telefon mobil smart sau de pe o tabletă. Astfel este crescută siguranța în medii de lucru periculoase. În plus, EX2 oferă aceeași putere și forță ca și omologul său convențional, precum și viteze mai mari în mișcări combinate. Întrucât acest tip de mișcare este cel mai des întâlnit pe un astfel de utilaj, productivitatea este îmbunătățită. Toate acestea au fost realizate fără a compromite performanțele utilajului”, a afirmat Ahcène Nedjimi, specialist Electromobility și șef de proiect pentru EX2 la Volvo CE.

MEq
By MEq februarie 6, 2018 17:49