Prinoth, utilaje performante pentru mulcire, curățarea și pregătirea terenului

MEq
By MEq decembrie 4, 2019 17:07

Prinoth, utilaje performante pentru mulcire, curățarea și pregătirea terenului

Story Highlights

  • AHWI
  • Prinoth
  • utilaje pentru mulcire, curatarea si pregatirea terenului
  • Prinoth Vegetation Management
  • Seria Raptor 800, 500, 300 și 300r
  • vehicule senilate
  • Prinoth Raptor

Related Articles

Având la bază numele AHWI Engineering GmbH, Prinoth reunește astăzi agilitatea și dinamica unei afaceri de talie medie cu puterea și fiabilitatea grupului internațional Prinoth. Produsele „Made by Prinoth” sunt definite printr-o durabilitate de înaltă calitate. Cu robustele sale tractoare șenilate, cu puteri între 200 și 640 hp, și cu performantele mulcerele forestiere, Prinoth Vegetation Management (una dintre diviziile Prinoth) oferă soluții ce garantează o eficiență maximă cu un consum minim de combustibil și performanțe optime. | Marius IANCU

Cu toată puterea de care dispun, aceste mașini pregătesc terenul pentru ceva nou, chiar și în cele mai dificile condiții. Pentru aceasta, Prinoth, ca lider tehnologic în managementul vegetației, vine cu inovații și soluții de produs extrem de eficiente, pentru rezultate perfect durabile.

De la AHWI la Prinoth
În spatele puterii și eficienței noii serii Raptor stă o istorie unică, marcată de curaj și spirit de aventură. În 1990, frații Willibald au fondat AHWI Engineering Factory GmbH, pornind de la ideea de a dezvolta și produce utilaje (pentru recoltare și recultivare în plantații profesionale și silvicultură) și mașini specializate (pentru domenii legate de tehnologia mediului și reciclarea materialelor organice).

Astfel, au dezvoltat primul mulcer, care, în 1995, a fost asamblat pe propriul lor tractor șenilat RT350 – conceput pentru aplicații speciale de mulcire. În anii următori, AHWI a construit numeroase produse diferite și a început dezvoltarea de utilaje speciale pentru curățarea solului de mine terestre („Mine Wolf”).

În 2004, a început producția modelului RT400, unul dintre cele mai achiziționate produse din întreaga sa gamă. Odată cu construirea unui nou depozit în 2008, s-au putut pune bazele unui centru de furnizare rapidă a pieselor de schimb, lucru foarte apreciat de clienți.

Următorul pas a fost făcut în 2010, odată cu lansarea unui utilaj de recoltat autocondus: Biomass Harvester 480. Iar anul următor, în cadrul unui parteneriat strategic, AHWI și-a unit forțele cu producătorul de ratracuri/utilaje de bătut zăpada (snow groomers), Prinoth. Acesta a fost un pas important pentru ambele părți în cooperarea și extinderea gamei de tractoare șenilate și a tehnologiei în domeniul managementului vegetației.

La puțin timp a urmat lansarea modelului Raptor 800, cel care a stabilit noi standarde în termeni de performanță și productivitate, iar la 25 de ani de la fondarea AHWI Engineering GmbH, Prinoth aducea pe piață inovatorul vehicul Raptor 300. Astfel, odată cu noua generație a seriei Raptor, Prinoth și-a extins capacitățile tehnologice pentru a se conforma cerințelor provocatoare ale clienților săi.

Seria Raptor
Vehiculele șenilate din seria Raptor își demonstrează versatilitatea în toate tipurile de teren, chiar și în cele mai nefavorabile condiții. Acest lucru se datorează avantajelor lor constructive, precum trenul de rulare delta, motorul și echipamentele atașate. Fie că trebuie să curățe și să pregătească terenul pentru instalarea unui gazoduct, fie că defrișează zonele de sub liniile de înaltă tensiune, vehiculele confirmă. Iar trenul de rulare delta cu șenile din cauciuc se adaptează la suprafața curentă de operare, cu un impact redus asupra solului.

Acolo unde vehiculele convenționale își ating limitele, seria Prinoth Raptor e în elementul său. Pante abrupte, teren moale, crengi, cioate, buturugi și multe alte obstacole sunt elemente specifice mediului de operare al unui tractor șenilat. Pe baza experienței acumulate, Prinoth a adaptat seria Raptor tocmai acestor cerințe – oferind vehicule puternice pe șenile pentru o tracțiune optimă, eficiență și durabilitate maximă.

Odată cu modelul Raptor 300r, producătorul oferă posibilitatea optării între șinele din cauciuc (pentru operarea perfectă în orice tip de sol) sau din oțel (pentru lucrări grele și o capacitate începând de la 13 t). Fie că lucrează în păduri virgine, tundră sau plantații, în zone montane sau la câmpie, în condiții de vreme aspră sau toridă, modelele Raptor 800, 500, 300 și 300r se dovedesc productive, fiabile și confortabile.

Putere mai mare. Poluare fonică mai mică
Fiecare utilaj Prinoth este dezvoltat pe baza unor cunoștințe industriale solide, a înțelegerii profunde a cerințelor clienților și a cunoașterii celor mai bune tehnologii a mașinilor forestiere. Rezultatul este pe măsură, astfel că nu doar ușurează activitatea operatorilor, ci face și utilajul mai flexibil, mai economic și mai eco.

Puternicele motoare diesel cu turbocompresor, cu control electronic și puteri între 275-640 hp, îndeplinesc normele actuale privind emisiile de noxe. Presiunea mare de injecție asigură rapid un cuplu ridicat, ceea ce duce la o putere mai mare cu un consum mai redus de combustibil. Iar transmisia hidrostatică este infinit variabilă și întotdeauna eficientă.

Conlucrarea perfectă dintre motor și transmisie reduce consumul de combustibil cu până la 30% în comparație cu sistemele hidraulice. Astfel, mașinile sunt mai prietenoase cu mediul și au costuri mai reduse, fiind ușor de întreținut.

Personalizare și confort
O atenție aparte este pusă pe personalizare. Împreună cu clientul, sunt determinate cerințele și evidențiate posibilitățile de echipare a unui tractor Raptor. Cabina are o dispunere ergonomică a instrumentelor de comandă și un scaun confortabil, suspendat, pentru a asigura un mediu de lucru sănătos, însă, opțional, se poate configura cu diferite accesorii, precum cameră retrovizoare, răcitor pentru sticla de apă sau radio cu conexiune USB.

Fiecare model Raptor este unic în aria sa de activitate și impresionează prin nivelul său de performanță, însă toate îmbină calitatea ridicată cu funcțiile lor particulare. În general, sunt utilizate acolo unde vehiculele convenționale își arată limitele. Seria Raptor aduce soluții eficiente în fiecare arie de aplicabilitate, indiferent de obstacole.

MEq
By MEq decembrie 4, 2019 17:07