Premieră Still la LogiMAT 2022: noua serie de roboți mobili automați ACH

MEq
By MEq martie 1, 2022 15:13

Premieră Still la LogiMAT 2022: noua serie de roboți mobili automați ACH

La târgul LogiMAT 2022 de la Stuttgart, STILL va prezenta publicului în premieră noua serie ACH. Specialistul în intralogistică din Hamburg va demonstra modul în care roboții mobili automați (AMR), versatili și flexibili, pot lucra în simbioză cu transportoarele verticale automate, precum stivuitoarele sau stivuitoarele de culoare înguste. Rezultatul: o nouă formă de diviziune modernă a muncii care va ridica procesele de transport în depozite sau producție la un nivel complet nou.

În cadrul expoziției internaționale, Still va demonstra procese care se desfășoară în acest fel sau foarte asemănător în fiecare zi, în aproape fiecare depozit sau hală de producție: preluarea semifabricatelor din depozite cu module înalte, transportul lor pentru prelucrare ulterioară, returnarea ulterioară la depozitul cu module înalte și depozitarea finală a produselor finite. Toate procesele care în trecut consumau foarte mult timp și/sau forță de muncă pot fi acum mult mai rentabile și mai eficiente datorită fluxurilor de lucru optimizate.

„Atingem această optimizare a procesului printr-o nouă formă de diviziune a muncii în care fiecare mașină preia exact sarcinile pentru care a fost optimizată. Transportorul vertical automatizat stochează sau preia mărfurile în depozitul cu module înalte, iar noii noștri roboți mobili automați se ocupă de transportul orizontal. Datorită dimensiunilor lor foarte compacte, sunt mult mai manevrabili în depozit sau în producție și, prin urmare, pot ajunge cu ușurință aproape în orice poziție în producție – până la lucrătorul de pe linia de producție”, a explicat Torsten Wiecker, Vicepreședinte Brand Management STILL EMEA.

Noua serie ACH
Still a lansat noile echippamente AMR (autonomous mobile robots) în ianuarie 2022, în trei versiuni. Modelul ACH 06, cu o capacitate de încărcare de 600 kg și dimensiuni de 956x730x240 mm, este potrivit pentru transportul automat de mărfuri mai ușoare. Poate ridica sau plasa mărfuri până la o înălțime de 270 mm. Când este încărcat, micul echipament atinge o viteză de deplasare de 1,5 m/sec.

Versiunea de dimensiuni medii, ACH 10, măsoară 1182x832x260 mm și poate transporta încărcături de 1.000 kg. Dacă trebuie să transportați automat încărcături și mai grele, puteți alege ACH 15. Cel mai puternic dintre cele trei modele măsoară și 1182x832x260xmm și este proiectat pentru sarcini de până la 1500 kg. Înălțimea de ridicare și coborâre atât a ACH 10, cât și a ACH 15 este de 290 mm. La încărcare, cele două variante mai mari ating o viteză de până la 1,2 m/sec. Zona de încărcare disponibilă pentru ACH 06 este de 900×900 mm. Celelalte două modele au o platformă de încărcare cu o suprafață de 1200×1200 mm.

Toate cele trei modele sunt alimentate de o baterie Li-ion. Poate fi încărcată foarte convenabil prin stația de încărcare care face parte din sistem. Echipamentele andochează automat în stație după cum este necesar.

Posibilități de aplicare
Aceste caracteristici fac din sistemele Sill AMR soluția ideală pentru transportul orizontal automat al mărfurilor. Datorită tehnologiei de ultimă oră cu senzori, seria inovatoare ACH se deplasează independent, proactiv și în siguranță în depozit – chiar și în operațiuni mixte cu oameni și alte camioane industriale.

Vehiculele transportă o mare varietate de suporturi de încărcare pe platformele lor și pot fi adaptate la o gamă largă de puncte de transfer. În funcție de cerințe, AMR funcționează independent sau printr-o conexiune la diferitele sisteme software ale operatorilor.

Echipamentele AMR se remarcă și în ceea ce privește protecția mediului. Datorită greutății lor semnificativ mai mici în comparație cu soluțiile clasice de depozitare automată, consumul lor de energie este redus considerabil. În plus, costurile de achiziție, operare și întreținere sunt foarte mici. Prin urmare, ele pot fi integrate în mediile și sistemele existente în mod foarte rentabil. În combinație cu scalabilitatea bună și standardul lor ridicat de siguranță, seria ACH oferă o intrare atractivă în automatizare pentru multe industrii (furnizarea de piese pentru producție, industria auto, logistică, producție medicală, producția de îmbrăcăminte sau electronice sau e-comerț).

MEq
By MEq martie 1, 2022 15:13