Perkins continuă să dezvolte și să lanseze noi motoare Stage V

MEq
By MEq octombrie 2, 2018 12:55

Perkins continuă să dezvolte și să lanseze noi motoare Stage V

Perkins a făcut investiții semnificative în programul EU Stage V, introducând șase noi modele de motoare pentru a-și extinde gama de puteri cu Seriile 1700, 2200, 2400, 2500 și 2800, precum și cu modelele Perkins Syncro 2.8 L și 3.6 L, expuse în primăvară la Intermat 2018, Paris.

Pe măsură ce produsele Perkins au continuat să evolueze, au urmat upgrade-uri considerabile pentru a oferi o valoare mai mare producătorilor de echipamente originale (OEMs) și utilizatorilor finali. Un exemplu este motorul Perkins Sycnro 1.7 L, la care cuplul a fost crescut cu 34%, iar puterea cu 24%, ceea ce îl face produsul cu cea mai mare densitate de putere (în raportul kW/L) din clasa sa.

Un alt exemplu este modelul Perkins 1204J-E44TTA, expus anul acesta la Intermat, care dezvoltă o putere de până la 150 kW – o creștere cu 15% față de predecesorul său conform cu norma Stage IV. Consumul de combustibil a fost de asemenea îmbunătățit cu 5%. Compact, dar puternic, motorul de 4.4 litri permite producătorilor de echipamente originale (OEM) să reducă volumul necesar instalării lui, fără însă a compromite performanța. Mai mult, fără modificarea dimensiunii sistemului de posttratare de pe modelul Stage IV și cu o dimensiune redusă a pachetului de răcire, producătorii de utilaje vor putea integra cu ușurință motoarele pe mașinile lor, cu intervenții minime asupra designului vehiculului.

Respectarea normeleor europene Stage V privind emisiile nu a ridicat dificultăți pentru Perkins. „Diferența principală dintre Stage IV și Stage V s-a făcut la numărul de particule, ceea ce condus la filtrarea particulelor din sistemul de posttratare pentru toate motoarele între 19 și 560 kW”, spune Oliver Lythgoe, product concept marketing manager la Perkins. „Deși aceasta este o tehnologie nouă pentru unele companii, Perkins o folosește de mulți ani pe utilajele sale off-highway. De fapt, avem motoare pe mai mult de 500.000 de utilaje care lucrează pe șantierele de construcții, și care au acumulat aproape 900 de milioane de ore de funcționare, toate fiind dotate cu acest tip de sistem de posttratare”.

O zonă care solicită o atenție aparte este cea a motoarelor sub 19 kW. Nivelul emisiilor (acceptat de standardul Stage V) în această bandă de putere poate fi îndeplinit fără necesitatea folosirii unui sistem de recirculare a gazelor de evacuare, a unor comenzi electronice sau a filtrelor de particule diesel. Către finele lui 2018, Perkins va introduce o gamă de motoare sub 19 kW. „Discutăm cu mulți producători de utilaje”, spune Oliver. „Aceștia (OEMs) constată că, în multe cazuri, pot reconfigura sistemele hidraulice pentru a menține cerințele de putere sub 19 kW și așteaptă de la noi soluții. Din ce în ce mai mulți producători de utilaje din Europa își dau seama că, împreună cu Perkins, pot obține calitatea de top și valoarea pe care le așteaptă de la un furnizor de încredere, ceea ce face mult mai ușoară logistica și comunicarea.”

MEq
By MEq octombrie 2, 2018 12:55