Perkins aduce la expoziția Bauma 2019 o gamă largă de soluții tehnologice

MEq
By MEq martie 1, 2019 18:40

Perkins aduce la expoziția Bauma 2019 o gamă largă de soluții tehnologice

La târgul din aprilie, Bauma 2019, Perkins lansează o gamă completă de motoare Stage V, tehnologii viitoare, servicii post-vânzare și soluții digitale. Colaborarea cu clienții și furnizarea de soluții corecte pentru producătorii de echipamente originale (OEM) vor fi temele centrale ale standului, pe măsură ce Perkins își va etala oferta largă de motoare actuale și pentru viitor.

Vor fi expuse cinci motoare ce îndeplinesc cele mai recente standarde de emisii Stage V din gama cu capacități de la 0,5 până la 18 litri (4 – 597 kW / 5 – 800 hp) – cea mai cuprinzătoare gamă oferită de un producător de motoare (spun cei de la Perkins). De asemenea, își va suplimenta gama de motoare diesel off-highway cu încă trei modele ce evidențiază viitoarele oferte hibride.

„Perkins oferă o gamă largă de motoare și opțiuni de clasă mondială, astfel încât clienții noștri OEM să poată avea încredere că le oferim motorul potrivit pentru piața și aplicațiile lor”, a declarat Steve Ferguson, președintele Perkins. „Fie că este vorba despre ultima generație de motoare Stage V, ce îndeplinește cele mai stricte standarde de emisii, fie despre un produs hibrid, echipele noastre tehnologice lucrează alături de cele ale producătorilor OEM pentru a dezvolta soluțiile optime”.

Motoare hibrid
De-a lungul anilor, Perkins a investit semnificativ în proiecte de cercetare și dezvoltare a motoarelor hibride, iar la Bauma 2019 oferă numeroase tehnologii care vor aduce o valoare reală producătorilor de echipamente originale pentru următoarea generație de utilaje off-highway.

„Pentru utilajele de construcții, nu este suficient să împrumutați pur și simplu tehnologii hibride sau electrice din alte sectoare, cum ar fi de la camioane, automobile sau din domeniul maritim. Ciclurile de operare, condițiile de funcționare și constrângerile ce țin de instalarea pe mașinile off-highway determină necesitatea unor configurații specifice care sunt foarte personalizate pentru aplicațiile individuale. Printr-o colaborare tehnică strânsă cu producătorii noștri OEM și prin folosirea unei cantități imense de date reale, putem dezvolta soluții care sunt cu adevărat relevante pentru sectorul construcțiilor. Prin colaborarea cu Perkins, producătorii își pot accelera programele de cercetare și dezvoltare, economisind timp și bani”, a declarat Matt Coleman, director de produs.

Tehnicile de acționare hibrid-electrice, hibride-mecanice și hibrid-hidraulice prezentate de Perkins completează oferta existentă de motoare diesel de la 0.5 la 18 litri, pentru a asigura constructorilor de echipamente și clienților acestora mașini mai productive, mai silențioase și cu un consum redus de combustibil, indiferent de soluția de putere aleasă.

Stage V
Perkins prezintă o serie de motoare care îndeplinesc noile standarde de emisii Stage V, intrate în vigoare în decursul acestui an, pentru motoarele diesel off-highway și pentru motoarele electrice mobile din întreaga sa plajă de puteri. De la Seria 400 de 1.7 litri de 18,9 kW (25 hp) până la noul motor Perkins Syncro de 3.6 litri de 100 kW (134 hp), gama Perkins Stage V oferă o putere impresionantă și un cuplu pe măsură, într-un pachet compact. Pentru a demonstra amploarea gamei, Perkins prezintă un motor în patru cilindri Seria 1200, conceput pentru piața de energie electrică. Acesta are o putere 120 kVA și respectă standardele de emisii Stage V pentru generatoare mobile. La limita mare a gamei Perkins, avem un motor Seria 1700 cu șase cilindri, de 9.3 litri, de 340 kW (456 hp), în timp ce Seria 2400 va fi expusă în premieră la Bauma Munchen; motorul dezvoltă 430 kW (577 hp) și un cuplu de 2634 Nm, dintr-o unitate de 12.5 litri.

Tehnologiile Stage V de la Perkins includ sistem common rail, sistem de reducere catalitică selectivă (SCR), catalizator de oxidare diesel (DOC) și filtru de particule diesel (DPF). Pentru a evidenția natura compactă și flexibilă a motoarelor, sistemul de posttratare de mare putere folosit pe Seria 1200 va fi expus la stand. Iar pentru a se asigura că ciclurile de funcționare și volumul de muncă nu sunt niciodată afectate, iar productivitatea utilizatorilor este permanent menținută, motoarele utilizează un proces de regenerare care pornește automat fără ca mașina sau operatorul să-și înceteze activitatea.

Tot la Munchen va continua și promovarea Perkins My Engine App, o aplicație gratuită disponibilă în mai multe limbi, ce oferă clienților acces ușor la date cu valoare adăugată, inclusiv memento-uri de service și manuale de piese de schimb.

MEq
By MEq martie 1, 2019 18:40