Pentru inovație continuă, BKT a ridicat la Bhuj un modern Centru de Cercetare & Dezvoltare

MEq
By MEq ianuarie 14, 2019 19:49

Pentru inovație continuă, BKT a ridicat la Bhuj un modern Centru de Cercetare & Dezvoltare

Centrul de Cercetare și Dezvoltare al BKT din Bhuj se află chiar în zona în care, cu doar trei ani în urmă, a fost inaugurată oficial aspectuoasa unitate de producție care a schimbat complet dinamica multinaționalei indiene pe piața globală a anvelopelor Off-Highway. Centrul a fost denumit “Suresh Poddar Innovation Hub” în onoarea lui Suresh, cel mai mare dintre frații Poddar, și e situat pe o suprafață de 10 ha, denumită “Mahabirprasad Poddar Knowledge Center” (MPKC), în amintirea părintelui fondator al BKT, dl. Mahabirprasad Poddar.

Conceput pentru a organiza toate spațiile din punct de vedere funcțional, Centrul de Cercetare și Dezvoltare include cea mai bună gamă de echipamente și software disponibile, gestionate de o echipă de specialiști (ingineri, chimiști și tehnicieni) care se ocupă de orice aspect legat de dezvoltarea tehnologică a anvelopelor BKT: de la proiectarea de noi anvelope și crearea de compuși pentru îmbunătățirea performanțelor produsului până la procesele de implementare pentru o producție eficientă și personalizată de anvelope de ultimă oră.

Cercetarea se axează pe noi materiale, dictând o direcție continuă către procese și elemente sustenabile și ecologice. Un alt punct central sunt aspectele aplicative și opțiunile de nanotehnologii, în special pentru crearea de noi componente. În vecinătatea Centrului există o modernă pistă de încercare, care permite testarea în profunzime a anvelopelor, simulând condiții de lucru reale pentru a obține date și analize actualizate și detaliate. Scopul este îmbunătățirea continuă a calității produselor și capacitatea acestora de a se adapta optim la cele mai diferite aplicații Off-Highway.

Dezvoltarea de noi materiale și produse, în conformitate cu așteptările utilizatorilor, este esențială pentru BKT, pentru a rămâne un punct de referință central în sectoarele agricol, terasier și industrial – întotdeauna în prim-plan și anticipând nevoile pieței.
Prin inovație continuă și formarea de noi talente, Centrul R&D din Bhuj își propune să devină cel mai important astfel de ”hub” din sectorul anvelopelor Off-Highway din întreaga lume. De asemenea, obiectivul și viziunea BKT sunt acelea de a demonstra că este multinaționala indină e capabilă să concureze cu marii jucători de pe piață și să aibă o creștere continuă chiar și în sectoarele OTR și minier.

„Datorită acestui Centru suntem acum „inovatori”, oferind un impuls puternic cercetării și dezvoltării din sectorul anvelopelor Off-Highway”, a declarat Dilip Vaidya, președinte și director al BKT. „În acest rol, avem responsabilitatea de a anticipa tendințele pieței tehnologice. Aceste noi tehnologii sunt deja parțial disponibile în sectoarele auto și de transport rutier. Fără îndoială, acestea vor fi aplicate în viitor și în segmentele Off-Highway sau OTR, precum vehiculele fără operator sau echipamentele de manipulare a containerelor cu comandă de la distanță. Totuși, de îndată ce industria OEM (a echipamentelor originale) va dezvolta așa-numitele soluții inteligente, BKT va fi gata să sprijine aceste vehicule și cu anvelope inteligente – acesta fiind unul dintre motivele pentru care Centrul R&D din Bhuj a fost construit.

Prin acest proiect însemnat, punem în aplicare tot know-how-ul și competențele de care dispunem pentru creșterea performanței produselor deja existente pe piață, întrucât satisfacția clienților este prioritatea noastră – e forța motrice pentru cercetarea continuă de noi soluții care să facă produsele BKT fiabile, competitive și foarte tehnologizate.

Viziunea noastră este să devenim un Centru de Cercetare Globală recunoscut la scară internațională ca un loc în care inovația este încurajată, iar talentele sunt cultivate ca valori de bază. Investițiile în R&D reprezintă cheia succesului și esența pentru a concura pe o piață globală complexă, cu nevoi în continuă evoluție. Este motivul pentru care alocăm 5% din cifra de afaceri anuală a Grupului pentru cercetare și dezvoltare, afirmându-ne determinarea de a fi unul dintre principalii jucători de pe piața Off-Highway.”

Centrul R&D al BKT este un loc plin de capacități de inovație, aproape futuriste, și ambiție; este o altă piesă din puzzle-ul ce completează imaginea impresionantă a proiectului Bhuj, un model tehnologic demn să se afle printre principalele unități de producție și de cercetare din lume în domeniul anvelopelor Off-Highway. Amplasarea strategică, pista unică de testare, echipa de cercetare și experiența dezvoltării de produse de-a lungul deceniilor, flota de echipamente și nu în ultimul rând tehnologiile digitale confirmă faptul că pentru BKT a început o nouă eră, fiind acum în măsură să concureze de la egal cu marile brand-uri globale.

„Am investit în Centrul de Cercetare și Dezvoltare pentru a anticipa nevoile utilizatorilor noștri”, a conchis dl. Arvind Poddar, președinte și MD al BKT. „Acestea sunt provocarea și promisiunea noastră pentru anii următori: nu este un punct terminus, ci o altă etapă pentru accesul în sfera noilor tehnologii; suntem puternici și capabili să proiectăm anvelopa viitorului pentru piața noastră”.

MEq
By MEq ianuarie 14, 2019 19:49