Parteneriat pentru dezvoltarea de sisteme autonome

MEq
By MEq aprilie 28, 2022 09:53

Parteneriat pentru dezvoltarea de sisteme autonome

Story Highlights

  • Palfinger
  • Ammann
  • Prinoth
  • Rosenbauer
  • TTControl
  • Autonomous Operation Cluster (AOC)
  • tehnologii pentru aplicații off-highway bazate pe computer vision și AI
  • Go digital, go smart

Related Articles

Companiile Palfinger, Ammann, Prinoth, Rosenbauer și TTControl vor colabora ca parte a Autonomous Operation Cluster (AOC). Împreună vor dezvolta tehnologii-cheie pentru aplicații off-highway bazate pe computer vision și AI.

Cea mai mare provocare pentru companiile de tehnologie este să creeze soluții inteligente pentru operațiunile dificile off-road, precum cele de stingere a incendiilor și deszăpezire. Din acest motiv, colaborarea intersectorială Autonomous Operation Cluster (AOC) își propune să accelereze dezvoltarea funcțiilor avansate de asistență pentru a ușura munca operatorilor, a crește productivitatea și a oferi siguranță mai mare.

Ca urmare, AOC va aborda operarea inteligentă și autonomă a utilajelor de construcții de drumuri și pentru aplicații off-highway, cum ar fi macaralele, echipamentele de stingere a incendiilor și ratracurile. În aceste sectoare, soluțiile bazate pe viziunea computerizată și inteligența artificială ajută la detectarea precisă a obiectelor și procesarea informațiilor din mediul înconjurător. Colaborarea cu AOC face parte din Programul ACES pentru Soluții Autonome, Conectate și Eco-Eficiente, un element de bază al strategiei generale de digitalizare a Palfinger.

Go digital, go smart
În conformitate cu cele două principii ale sale „Go for Solutions” și „Go Digital”, Palfinger dorește să creeze un model de business propriu pentru platformele digitale în viitor.

„Dezvoltarea împreună a tehnologiilor comune și partajarea capacităților importante de vizualizare pe computer și AI într-un mediu de dezvoltare avansat îi va permite Palfinger și tuturor partenerilor AOC să crească viteza de comercializare și să valorifice sinergiile în dezvoltarea de soluții de ridicare inteligentă. Urmând strategia noastră Palfinger, oferim asistență digitală și funcții de operare autonome ce maximizează eficiența operațională, cresc siguranța operațională și generează valoare suplimentară prin integrarea perfectă a soluțiilor noastre de ridicare inteligentă în ecosistemele digitale ale clienților noștri”, a spus Andreas Hille, Senior Vice President Product Line Management and Engineering, în cadrul Palfinger.

Efecte sinergice prin schimb de cunoștințe
Principalul inițiator al AOC este compania de tehnologie TTControl, un furnizor de top în domeniul sistemelor de control al siguranței, al display-urilor robuste și al conectivității, precum și al soluțiilor IoT pentru utilaje mobile și vehicule off-highway.

Roberto Ferrari, Senior Vice President Service & Operations la TTControl subliniază: „TTControl va sprijini acest efort revoluționar prin cunoștințele sale avansate despre arhitecturile electronice și expertiza sa în computer vision și inteligență artificială. Cu Palfinger împărtășim aceleași interese în ceea ce privește creșterea fiabilității, confortului și siguranței soluțiilor noastre și lucrăm deja îndeaproape și în alte domenii. Împreună putem crea următoarea generație de capacități automate și autonome în industriile utilajelor mobile și off-highway.”

În 2022, partenerii AOC vor defini o soluție tehnologică și vor dezvolta primele prototipuri. Pe baza cazurilor specifice de utilizare, implementările ulterioare ale aplicațiilor vor fi continuate în 2023.

MEq
By MEq aprilie 28, 2022 09:53