Odată cu H8, Ponsse introduce o nouă generație de capete de recoltare

MEq
By MEq februarie 17, 2022 18:28

Odată cu H8, Ponsse introduce o nouă generație de capete de recoltare

Lansarea capului de recoltare Ponsse H8 complet modernizat consolidează poziția producătorului finlandez Ponsse ca unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de recoltat pentru sectorul forestier din lume. Forța mare de alimentare, prinderea fermă și un șasiu solid, dar agil se numără printre caracteristicile capului de recoltare H8. Iar Active Speed este disponibilă pentru ca o funcție nouă, oferind capului de recoltare o performanță superioară.

Active Speed – productivitate îmbunătățită indiferent de dimensiunea trunchiului
Cu Active Speed, viteza de operare a capului de recoltare poate fi ajustată în funcție de speciile de arbori și diametrul trunchiului. Cu această nouă funcție, lucrul cu capul de recoltare H8 este lin și productiv, indiferent de diametrul arborelui.

„Am dezvoltat în mod activ gama noastră de produse de capete de recoltare împreună cu clienții noștri. Mulți dintre clienți lucrează în condiții dificile, motiv pentru care ideile lor ne oferă cel mai bun feedback posibil pentru dezvoltarea produsului. Cu structura sa complet nouă, noul cap de recoltare H8 este ideal în procesarea arborilor mari”, spune Janne Loponen, manager de produs pentru capete de recoltare.

Structură nouă, complet modernizată
Noul cap de recoltare poate fi montat pe harvesterele Ergo si Bear, cele mai puternice modele din gama de produse Ponsse. Zona cutiei de ferăstrău este și mai lată, ceea ce face ca acest cap să fie o alegere excelentă pentru arborii cu diametru mare. Structura capului de recoltare a fost proiectata pentru o întreținere ușoară, iar șasiul a fost construit pentru a fi si mai rezistent. Un avans puternic, combinat cu o geometrie care susține ferm trunchiurile mai mari pe rolele de avans, garantează o productivitate ridicată și economie de combustibil. Functiile automate ale sistemului de control Opti, dezvoltat și construit de Ponsse, controlează viteza de avans și mișcarea ferăstrăului, în funcție de diametrul arborelui și asigură o tăiere rapidă și precisă.

Toate capetele de recoltare Ponsse au fost proiectate pentru a rezista în cele mai grele condiții de operare. Se caracterizează printr-o structură simplă și solidă, motiv pentru care pot fi utilizate în diverse aplicații de recoltare. Toate capetele de recoltare Ponsse sunt proiectate și produse la fabrica Ponsse din Vieremä, Finlanda. Construcția elaborată se aplică atât componentelor mecanice, cât și sistemului electronic de control, comenzilor și software-ului. Procesul de fabricație este extrem de automatizat, garantând un nivel ridicat de calitate și precizie de măsurare.

MEq
By MEq februarie 17, 2022 18:28