Noul Wacker Neuson EW100 îl înlocuieste pe 9503

MEq
By MEq iulie 2, 2014 14:41

Noul Wacker Neuson EW100 îl înlocuieste pe 9503

Noul excavator pe roți EW100 Wacker Neuson (înlocuitorul lui 9503) vine cu un motor mai puternic, o rază de întoarcere redusă, adâncime de săpare mai mare și o funcționare simplificată. Totodată, este cel mai rapid din clasa sa, atingând o viteză maximă de 40 km/h. Este echipat cu un motor diesel Perkins 854 de 117 hp/86 kW, în 4 cilindri, conform cu norma Tier 4 Interim, oferind mai multă putere și un cuplu mai mare decât motorul anterior.

De altfel, Perkins 854 este un motor cu tehnologie de ultimă generație ce include sistem de injecție common rail, charge air cooler și DPF (filtru de particule diesel). Furnizează cu 15% mai multă putere și are un consum cu 17% mai mic decât predecesorul său, economia de combustibil putând fi obținută grație unui sistem hidraulic optimizat și noului mod de operare ECO (în care viteza este redusă, iar puterea pompei, ajustată).

În afară de modul ECO, utilizatorii pot alege între modul LOW, pentru a lucra lent și cu ușurință, sau HI Power, pentru performanțe maxime ale pompei și lucrări grele. Excavatorul de 10 tone este dotat cu un braț reglabil pentru o mobilitate mare a balansierului. De asemenea, confortul operatorului a fost îmbunătățit – cabina dispune de aer condiționat, controlul automat al climei, joystick-uri noi și un aspect simplificat, făcând utilajul ușor de operat pe perioade mai lungi de timp.

MEq
By MEq iulie 2, 2014 14:41