Noul tocător electric TANA 440ET combină operațiunile fără emisii și mobilitatea

MEq
By MEq septembrie 16, 2023 20:29

Noul tocător electric TANA 440ET combină operațiunile fără emisii și mobilitatea

Cel mai nou membru din populara și consacrata serie de tocătoare TANA Shark este modelul electric 440ET. Combinând avantajele pe care le oferă energia mai ieftină, intervalele lungi de service și operațiunile aproape fără emisii, noul model îi ajută pe clienți să reușească în achizițiile publice și în economia circulară.

În curând, va fi posibilă procesarea diferitelor fracții de deșeuri în materii prime pentru economia circulară într-un mod și mai ecologic. Cel mai nou tocător mobil de la TANA, Shark 440ET, toacă deșeurile complet electric.

„Electrificarea face posibilă reducerea la minimum a emisiilor locale din procesarea deșeurilor. Acest lucru sprijină obiectivele clienților noștri care derulează activități în economia circulară și face ca preprocesarea materiilor prime reciclate și a materialelor reciclate să fie și mai nepoluantă”, a spus Eetu Tuovinen, Manager de produs pentru tocătoare TANA.

Noul tocător electric TANA 440ET combină operațiunile fără emisii și mobilitateaTANA Shark 440ET folosește o tehnologie dovedită care a fost testată pe larg în condiții reale. Designul noului tocător se bazează pe seria TANA Shark, lansată la începutul anilor 2000 și ale cărei proprietăți de durabilitate, versatilitate și mobilitate au atins un statut aproape iconic în rândul clienților.

Energia fiabilă și intervalele lungi de service reduc întreținerea și costurile la jumătate
TANA Shark 440ET completează filozofia seriei de modele, conform căreia fiecare client poate găsi un tocător cu performanțe optime pentru operațiunile sale specifice. TANA Shark 440ET este ideal pentru stațiile de producție de mare volum, unde sunt disponibile conexiuni electrice trifazate de calitate industrială de 1000 amperi și 400/480 volți.

„Electrificarea face costurile de operare ale tocătorului să fie mai accesibile decât înainte, datorită intervalelor de service mai lungi. Comparativ cu modelele diesel, intervalul de service este de două ori mai lung, ceea ce înseamnă că orice alt service este omis. Piesele de schimb folosite la întreținere sunt, de asemenea, mai ieftine, deoarece motoarele electrice nu necesită întreținere, în timp ce motoarele diesel presupun înlocuirea regulată a uleiului și a filtrelor”, a mai spus Tuovinen.

Noul tocător electric TANA 440ET combină operațiunile fără emisii și mobilitateaDeși pentru mărunțirea în sine, utilajul este alimentat de la rețeaua de electricitate, tehnologia diesel nu a fost complet abandonată. Noul tocător electric este echipat cu un motor diesel mic care permite utilajului să se deplaseze independent de la un punct de procesare la altul. „Pentru clienții noștri, mobilitatea tocătorului este importantă. Mulți clienți au de procesat mai multe fracții diferite de deșeuri, în diferite părți ale depozitului, iar atunci când grămada cu un anume tip de deșeuri crește, este important să puteți muta utilajul. Motorul diesel auxiliar face acest lucru fără efort.”

Electrificarea este un subiect actual în industrie, iar tranziția verde este un megatrend global. De altfel, această tranziție începe să se vadă tot mai puternic în modul în care lucrează companiile ce alimentează economia circulară. Cu toate acestea, dorința de a funcționa fără emisii necesită utilaje care să suporte acest lucru. „În acest moment, în special în Finlanda și Europa, vedem o tendință puternică în electrificarea utilajelor de proces, iar TANA 440ET se potrivește excepțional de bine acestei idei”, a subliniat Tuovinen

În rândul companiilor sustenabile, gestionarea propriei amprente de mediu s-a schimbat, trecând de la o atitudine de pionierat la o activitate de zi cu zi de bază. În viitorul apropiat, tot mai multe companii vor trebui să înlocuiască tehnologia veche cu utilaje de procesare cu alimentare electrică, pentru a-și atinge obiectivele de mediu și neutralitate de carbon. „Industria este deja bine reglementată în Europa și, adesea, finanțarea publică este implicată în operațiuni. Reglementarea licitațiilor probabil va deveni mai strictă, astfel încât emisiile pe care le au companiilor implicate în lanțul de servicii vor fi privite mai atent decât înainte”, a conchis Tuovinen.

MEq
By MEq septembrie 16, 2023 20:29