Noul Tigercat 822D preia ştafeta de la predecesorul său de succes 822C

MEq
By MEq decembrie 3, 2015 17:17

Noul Tigercat 822D preia ştafeta de la predecesorul său de succes 822C

Tigercat 822 din seria C a fost un utilaj foarte productiv și de mare succes. S-a aflat în producţie peste un deceniu și continuă să rămână disponibil pentru piețele non-Tier 4. Acum însă, noua serie D duce acest utilaj forestier la nivelul următor prin numeroase îmbunătățiri.

Designerii companiei canadiene au vizat câteva arii în care au adus îmbunătățiri, printre acestea numărându-se punctele de acces pentru service, mediul de operare, eficiența hidraulică și posibilitatea crescută a utilizării comune a componentelor hidraulice cu alte maşini din seria 800. Noua structură superioară găzduiește un motor Tigercat FPT disponibil cu un sistem de control al emisiilor diesel Tier 4F. Un sistem de răcire de capacitate mai mare îmbunătățește performanțele utilajului în regiunile cu climat cald, iar profilul reproiectat al incintei motorului îmbunătățește mai mult vizibilitatea pe partea dreaptă a maşinii.

822D-5191-rt-cc-8wide-web-1024x810

Întregul compartiment al motorului este accesibil graţie incintelor laterale și acoperișului care se rabatează automat independent, descoperindu-l pe deplin. Accesul la componentele și punctele de service de zi cu zi este excelent. Alimentarea se face de la nivelul solului și se ajunge ușor și la filtrele hidraulice, la pompele hidraulice de ulei, la pompa de injecție a lichidului de evacuare diesel (DEF), la rezervorul pentru DEF, la componentele sistemului de răcire, precum și pe ambele părți ale motorului. Reproiectarea a permis, de asemenea, un rezervor de combustibil standard mai mare, crescând capacitatea la 585 l.

Noua structură a cabinei cu geamuri laterale mai mari îmbunătățește și mai mult vizibilitatea pe ambele părţi, atât la dreapta, cât și la stânga. Cabina dispune de un sistem de camere video ce oferă operatorului un câmp vizual mult mai larg și eliminarea inhibării vizibilității produse de elemente cum ar fi zăpada sau diferite resturi.
Tigercat 822D este echipat standard cu lumini LED ce ajută la îmbunătăţirea productivităţii în lucrarile desfăşurate pe timpul nopţii sau pe înserat. La interior, cabina este mai silenţioasă, iar comenzile au fost amplasate cu grijă pentru a fi cât mai ergonomice. Interfața sistemului electronic de control include un monitor color tactil de 7 inch (180 mm) și multe alte puncte de instalare a unor dispozitive electronice suplimentare. Având o geometrie a braţului ce-i permite un unghi de pliere strâns şi o conformaţie a structurii superioare aproape zero tail swing, 822D este un utilaj puternic, dar compact, bine adaptat pentru tăieri selective și rărituri.

MEq
By MEq decembrie 3, 2015 17:17