Noul R30Z-9AK completează gama de miniexcavatoare Hyundai

MEq
By MEq mai 28, 2017 08:09

Noul R30Z-9AK completează gama de miniexcavatoare Hyundai

La finele lunii februarie, la Samoter, Hyundai a prezentat în premieră noul miniexcavator R30Z-9AK. Cu un design compact şi rază zero tail swing, noul R30Z-9AK poate lucra în spaţii strâmte sau în vecinătatea unei structuri, în zone urbane, iar brațul se poate deplasa stânga/dreapta (offset) în intervalul de operare.

Utilajul de 2.880 kg vine să completeze gama de miniexcavatoare Hyundai, fiind unul compact și agil care oferă suficientă putere pentru a duce treaba la bun sfârşit. Lama frontală oferă versatilitate sporită, eficiență și stabilitate în lucrări.

Nou motor diesel Kubota
Noul R30Z-9AK este propulsat de un motor Kubota D1305 fiabil, eficient din punctul de vedere al consumului şi destul de silenţios, ce dezvoltă o putere de 18.1 kW (24.97 hp) la 2350 rpm. Acest nou model îl înlocuiește pe R27Z-9. Motorul Kubota D1305 este unul compact, răcit cu lichid, ce respectă cele mai recente reglementări europene privind emisiile și nu necesită alte sisteme de post-tratare.

Sistem hidraulic avansat
Sistemul hidraulic de pe R30Z-9AK este proiectat cu precizie pentru o funcționare rapidă, cu capabilități de control fin. Mașina este proiectată să reducă costurile de operare în timp, cu articulaţii concepute pentru intervale lungi de ungere (250 ore). Filtrele hidraulice cu durată lungă de viață (1.000 ore) și uleiul hidraulic cu durată lungă de viață (5.000 ore) sunt, de asemenea, încorporate cu sisteme de răcire mai eficiente și sisteme de preîncălzire integrate care extind intervalele de service, reduc costurile de operare și reduc timpii de nefuncționare ai mașinii. Un control hidraulic proporțional cu patru căi este disponibil ca opțiune pe modelul R30Z-9AK.

Cabină confortabilă
Cu o masă de aprope 3 tone, R30-9AK are o cabină spaţioasă, confortabilă şi durabilă, proiectată ergonomic, cu niveluri reduse de zgomot şi o bună vizibilitate. Operatorul poate regla scaunul cu cotiere pentru un confort sporit. Opţional se poate opta pentru o fereastră frontală culisantă pe verticală pentru a îmbunătăţii ventilaţia şi vizibilitatea.
Structura cabinei R30-9AK a fost reproiectată, fiind connstruită din tubulatură mai solidă, dar mai subţire, pentru creşterea siguranţei şi a vizibilităţii. Otelurile aliate sunt sudate integral pentru a forma o structură superioară şi inferioară mai durabilă. Integritatea structurală a fost testată folosind metoda de analiză MEF (Metoda Elementelor Finite) şi teste de durabilitate îndelungate.

Utilajul încorporează un sistem de blocare de siguranţă ce prevenine ieşirea din cabină atunci când circuitele hidraulice sunt active. Dacă levierul de siguranţă şi consola din partea stângă sunt în poziţie ridicată, toate funcţiile hidraulice sunt inactive.
Noul excavator este dotat cu un sistem auto-shift pentru deplasare. În timpul deplasării cu viteză, turaţia motorului scade automat, dacă acesta este supus solicitărilor mari, şi creşte când acestea sunt reduse.

Panoul de control de pe R30-9AK include 7 martori de bord pentru o operare productivă şi convenabilă. Clusterul furnizează operatorului informaţii despre sistemele maşinii şi include parametri precum: presiunea de ulei, nivelul încărcare a bateriei, temperatura agentului de răcire şi nivelul de combustibil, aceştia indicând în permanenţă parametrii de funcţionare ai maşinii.

MEq
By MEq mai 28, 2017 08:09