Vibrații și zgomot reduse cu noul sistem de șenilă Continental pentru încărcătoare compacte

MEq
By MEq aprilie 3, 2019 20:50

Vibrații și zgomot reduse cu noul sistem de șenilă Continental pentru încărcătoare compacte

Continental a dezvoltat un sistem inovator de șasiu pentru încărcătoare compacte, a cărui utilizare a șenilei din cauciuc solid îl diferențiază de tehnologia convențională a acestor vehicule speciale.

Șantierele de construcții au adesea numeroase vehicule care lucrează simultan. Pentru muncitori nu înseamnă doar un nivel ridicat de concentrare, ci și de zgomot de fundal. Pentru reducerea stresului suplimentar, Continental a dezvoltat un nou sistem de transmisie pentru încărcătoare compacte, sistem ce face condițiile de lucru pentru operator mai confortabile. Noul șasiu folosește zale de ghidaj interior din cauciuc solid pentru șenile, în locul modelului convențional cu zale cu traverse de oțel cauciucate. Astfel, noile zale reduc în special nivelurile de vibrații și zgomot, ceea ce înseamnă o oboseală mai mică și o atenție sporită în timpul lucrului – crescând siguranța și eficiențea la locul de muncă. Noua transmisie permite o viteză mai mare de operare datorită reducerii vibrațiilor.

Încărcătoarele compacte sunt utilizate în special în sectorul construcțiilor. Folosind un tren de rulare pe șenile, aceste mașini nu se afundă în solul moale și garantează o bună tracțiune în diferite condiții de teren. Sistemele de transmisie convenționale folosesc două șenile din bandă continuă de cauciuc, tensionate de un sistem de suspensie a șenilei montat pe șasiu. Cu toate acestea, vibrațiile rezultate de la această transmisie metal-pe-metal a șenilei pot genera niveluri semnificative de zgomot și pot duce la o manevrare greoaie pentru operator. În consecință, viteza de operare este limitată. Un alt rezultat este uzura prematură cauzată de tensiunile locale ridicate.

Noua versiune de șasiu Continental utilizează zale interne din cauciuc solid pentru șenilă. În comparație cu o șenilă metal-pe-metal cu traverse metalice cauciucate, aceasta are o distribuție optimizată a sarcinii și, prin urmare, permite o operare cu vibrații și zgomot reduse. Durata totală de viață a sistemului este, de asemenea, mai mare, deoarece zalele sunt realizate din cauciuc solid. La șasiurile convenționale, un element metalic încorporat în zaua de antrenare conduce la o uzură mai rapidă și mai mare a pinioanelor de antrenare, ca urmare a vârfurilor de sarcină locale. Elementele din cauciuc solid prelungesc durata de viață a sistemului și, prin urmare, îmbunătățesc raportul preț/performanță.

Continental a efectuat teste ample pe durata dezvoltării noului șasiu pentru încărcătoare compacte. Acestea au inclus instalarea unui microfon în cabină pentru a înregistra nivelurile de zgomot și vibrații. La aproape fiecare frecvență analizată, noul sistem de șasiu are ca rezultat un nivel de vibrații pentru operator mai scăzut cu până la 7 dB. De asemenea, datele au relevat un nivel de zgomot cu până la 5 dB mai mic, ceea ce înseamnă că intensitatea sunetului a fost aproape înjumătățită. Nivelurile mai mici de zgomot și vibrații fac operarea unui încărcător compact mai confortabilă. Reducerea stresului fizic asupra operatorilor le protejează sănătatea și le îmbunătățește condițiile de lucru.

MEq
By MEq aprilie 3, 2019 20:50