Noul excavator pe roți Cat M319 oferă performanțe ridicate într-un design compact

MEq
By MEq august 5, 2021 12:46

Noul excavator pe roți Cat M319 oferă performanțe ridicate într-un design compact

Fără compromisuri în ceea ce privește performanța, noul excavator pe roți Cat M319 are o rază scurtă de pivotare a suprastructurii față/spate, putând lucra eficient în spații înguste. Cu un cuplu de pivotare cu până la 15% mai mare decât modelele anterioare, acest excavator Next Gen îndeplinește cu rapiditate sarcinile. Pompa de pivotare dedicată îmbunătățește eficiența de operare, oferind o putere mai consistentă pentru competențe multifuncționale mai bune.

Propulsat de motorul Cat C4.4 de 128 kW (171 hp), excavatorul M319 își adaptează performanța și productivitatea la nevoile șantierului, încadrându-se în standardele de emisii EU Stage V și U.S. EPA Tier 4 Final. Cu funcții precum modul Eco, pentru minimizarea consumului de combustibil în aplicații mai puțin solicitante, excavatorul consumă cu până la 5% mai puțin combustibil decât modelele anterioare, reducând costurile de proprietate și exploatare pe termen lung.

Performanță ridicată, pivotare limitata
Noul M319 se deplasează rapid între șantiere, putând atinge viteze de până la 35 km/h. Cu o rază spate minimă de pivotare de 1900 mm, operatorii pot îndeplini sarcinile de săpare, pivotare și descărcare având o rază laterală limitată atunci când lucrează în spatii înguste.

Sistemul hidraulic avansat actualizat asigură un echilibru optim între putere și eficiență, oferind totodată controlul necesar pentru precizia de lucru. Pentru a crește flexibilitatea utilajului, opțiunile hidraulice auxiliare ale circuitelor de presiune înaltă și medie cu debit de presiune cu una/două linii permit adaptarea configurației utilajului pentru utilizarea unei game largi de unelte de lucru Cat.

Fie că lucrează pe pământ sau asfalt, M319 poate aborda proiecte diferite, de la lucrări utilitare până la excavare generală sau de șanțuri. Capabil sa lucreze la o temperatură ambientală ridicată de până 50˚C, sa pornească în medii reci chiar la -18˚C și sa lucreze la altitudini de până la 3000 m, fără reducerea sarcinii optime de operare, excavatorul se dovedește productiv în finalizarea proiectelor, indiferent de mediile de operare.

Confort premium în cabină
Cabina reproiectată oferă operatorului o experiență premium în conducerea utilajului. Noul monitor mare, cu ecran tactil de 240 mm (10 inch) si cursor rotativ (jog dial) oferă o navigare intuitivă prin comenzile utilajului. Operatorii pot programa configurația joystick-ului și preferințele de putere, iar noul excavator își reamintește setările specifice pe baza ID-ului unic al operatorului. Operatorii pot regla cu ușurință temperatura din cabină direct de pe noul monitor.

Intrarea și ieșirea din cabină sunt ușurate de nouă consolă-stânga înclinată. Suporți elastici reduc impactul vibrațiilor la nivelul cabinei, reducând oboseala operatorului. Comenzile ușor de accesat sporesc confortul, în timp ce blocarea automată a punții detectează când frâna de serviciu trebuie acționată sau deblocată, pentru a reduce numărul de manevre ale operatorului.

Cabina e disponibilă în versiunile Deluxe și Premium. Cabina Deluxe vine standard cu un scaun cu încălzire și reglabil pneumatic, în timp ce cabina Premium oferă un scaun cu încălzire, ventilație și reglare automata.

Costuri reduse de întreținere
Cu o durată de viață dublă a filtrului, noul design al lui M319 sincronizează intervalele de înlocuire a filtrului de combustibil la 1.000 de ore. Calitatea combustibilului și disponibilitatea utilajului sunt îmbunătățite de cele două trepte de filtrare a particulelor din motorină. Sistemul hidraulic are, de asemenea, performanțe avansate de filtrare cu supape anti-scurgere ce mențin uleiul curat în timpul înlocuirii filtrului și o durată de viață a filtrului de 3.000 de ore, adică prelungită cu 50%. Toate la un loc, aceste caracteristici reduc costurile de întreținere.

Port-urile Cat S∙O∙S de prelevare a probelor de lichid, punctele zilnice de întreținere și joja uleiului de motor pot fi accesate de la nivelul solului, îmbunătățind substanțial eficiența întreținerii. Prin intermediul monitorului cu ecran tactil, operatorii pot urmări cu ușurință atât durata de viață a filtrului, cât și intervalele de întreținere direct din cabină, facilitând planificarea întreținerii.

Siguranță
Activarea funcției de pornire din buton prin funcția Operator ID oferă noului M319 un nivel îmbunătățit de securitate și siguranță de funcționare. Camerele standard cu vedere în spate și pe partea dreaptă, împreună cu geamurile mari si stâlpii subțiri ai cabinei contribuie la îmbunătățirea vizibilității pe șantier. Un sistem opțional de vizibilitate la 360 de grade combină fluxul de imagini de la mai multe camere din jurul utilajului, pentru a oferi operatorilor o vedere de neegalat a împrejurimilor. Noul design plat al capotei motorului îmbunătățește si el vizibilitatea.

Punctele de întreținere zilnică accesibile de la sol și platforma superioara de service contribuie la creșterea siguranței pe M319. O manetă standard de blocare hidraulică izolează toate funcțiile hidraulice și de deplasare, în timp ce blocarea pivotării împiedică articulația frontală să se miște în timpul deplasării utilajului.
Pentru informații suplimentare, contactați reprezentantul oficial Caterpillar în România.

MEq
By MEq august 5, 2021 12:46