Noua platformă de foraj LB 45: performanță crescută și flexibilitate ridicată

MEq
By MEq aprilie 13, 2020 12:22

Noua platformă de foraj LB 45: performanță crescută și flexibilitate ridicată

Un cuplu mai mare, o gamă mai largă de aplicații și sisteme de asistență utile pentru un confort optim al operatorului și o siguranță sporită într-un design elegant – este vorba despre noul utilaj Liebherr LB 45, succesorul bine cunoscutului utilaj de foraj LB 36. Utilajul a fost prezentat anul trecut, cu ocazia expoziției internaționale Bauma Munchen.

Numele noului utilaj LB 45 este dat de cuplul de 450 kNm. În cazul de față este vorba de o creștere de aproximativ 10% comparativ cu performanțele deja ridicate ale modelului LB 36. Atât contragreutatea, cât și catargul (coloana) sunt construite modular. Acest lucru permite o asamblare rapidă și ușoară, precum și aplicații flexibile.

Vârful catargului este proiectat pentru diferite axe de foraj și, prin urmare, se potrivește pentru toate aplicațiile. Prin îmbunătățirea axelor de foraj cu 500 mm, platforma de foraj LB 45 poate fi folosită pentru diametre de foraj de până la max. 3,3 m. Totodată, adâncimea maximă de foraj cu bară Kelly (telescopică) a crescut până la 100 m – o îmbunătățire semnificativă. Troliurile puternice cu o forță de tracțiune maximă de 42 t permit o performanță ridicată chiar și în cele mai dificile condiții. Nu în ultimul rând, emisiile de zgomot sunt reduse considerabil datorită suporților elastici.

Caracteristici de siguranță sporită și operare mai ușoară
Capacitatea portantă și monitorizarea presiunii la sol sunt decisive pentru operarea în siguranță. Sistemul Ground Pressure Visualization (vizualizarea presiunii la sol) de pe LB 45 calculează în timp real presiunea actuală a mașinii la sol și o compară cu limitele de siguranță specificate ale locului de muncă relevant. Presiunea la sol este afișată în cabina operatorului, acesta fiind permanent înștiințat dacă mașina se află sau se apropie de o zonă critică de operare. Astfel, etapele de lucru periculoase pot fi evitate sau adaptate din timp.

Blocarea secțiunilor telescopice de bară Kelly este semnificativ simplificată datorită sistemului Kelly Visualization regăsit pe LB 45. Datorită afișării în timp real pe monitorul din cabină a canalelor circulare de blocare ale barei Kelly, operatorul este informat permanent despre distanța reală până la următorul locaș de blocare. Indicațiile de culoare informează când bara poate fi blocată. În plus, poziționarea falsă a barei Kelly în timpul procesului de scuturare este indicată printr-un semnal de avertizare.

În timpul forajului cu sistem cu șnec continuu, procesul de betonare este automatizat datorită sistemului Drilling Assistant. Telecomanda simplifică procesul de încărcare pentru transport, precum și asamblarea mașinii. Toate sistemele de asistență contribuie la economii de timp, o disponibilitate mai mare a utilajului și o creștere semnificativă a siguranței în timpul operării.

Utilajul este echipat cu un nou concept de cabină, care îi conferă modelului LB 45 un aspect elegant, iar operatorului, un plus de confort, datorită unui sistem modern de aer condiționat cu flux de aer îmbunătățit, câmpului vizual optimizat și protecției împotriva zgomotului. Scaunul ortopedic are sistem de încălzire și ventilație integrat. Opțional, cabina mai include un ”cooler” pentru provizii alimentare, dar și un port USB pentru încărcarea telefonului mobil.

MEq
By MEq aprilie 13, 2020 12:22