Noua platformă de acces Palfinger Top Class P 1000 este cea mai înaltă din lume

MEq
By MEq aprilie 28, 2017 17:34

Noua platformă de acces Palfinger Top Class P 1000 este cea mai înaltă din lume

Palfinger prezintă în premieră la APEX 2017 modelul P 1000 – o dezvoltare ulterioară a modelului WT 1000. Este cea mai mare platformă de acces tot-teren din lume, până în prezent. Concepută pentru a lucra la turbine eoliene, turnuri sau clădiri cu multe etaje, Top Class P 1000 impresionează prin controlul precis și noul șasiu. Printre cele mai importante noi elementele se află cele două sisteme de asistență pentru operator – funcțiile ADAS Hands Free și Collision Protection oferă ușurință în utilizare și siguranță.

Iniţial, P 1000 a fost dezvoltată pentru a uşura asamblarea şi lucrările de întreţinere la turbinele eoliene. Montată pe un șasiu tot-teren Faun cu cinci axe, platforma de acces se pliază unui domeniu larg de aplicaţii, inclusiv în teren accidentat.

Are o rază laterală de 35 m, iar la înălţime poate lucra până la o cotă de 102.5 m, cu o sarcină în nacelă de 200 kg. Sarcina maximă nominală în nacelă este de 600 kg. Având la bază conceptul testat al controller-ului Jumbo Class NX, în plus față de înălțimea de lucru considerabilă, modelul P 1000 impresionează şi prin noile funcții de asistență pentru o mai bună folosire. P 1000 folosește în premieră două noi sisteme de asistență, şi anume ADAS Hands Free și Collision Protection.

Sistemul ADAS Hands Free (Advanced Driver Assistance Systems) înseamnă că operatorii platformei nu mai trebuie să țină joystick-ul în mod constant atunci când mișcă platforma, putând efectua simultan și alte activități. Funcția ADAS Collision Protection previne avarierea prin intermediul senzorilor anti-coliziune, care acționează asemenea senzorilor de parcare de pe o mașină, emițând un sunet de avertizare înainte de coliziune. Cabina șoferului, care a fost construită în conformitate cu directivele europene, a fost revizuită complet și îndeplinește în prezent standarde de siguranță îmbunătățite.

Lățimea de deplasare, care a fost redusă cu 60 cm față de modelul anterior, dar cu aceeași performanță, face ca șasiul modelului P 1000 să fie mai flexibil în situații de spațiu limitat. Aspectul cheie este repartizarea uniformă a greutății pe axe. Cu o masă totală sub 60 t, P 1000 oferă, de asemenea, o capacitate remarcabilă de încărcare datorită puterii sale și capacității de ridicare.

MEq
By MEq aprilie 28, 2017 17:34