Noua generație SmartConcept de la Brokk pentru gama de roboți pentru demolări

MEq
By MEq decembrie 11, 2018 14:53

Noua generație SmartConcept de la Brokk pentru gama de roboți pentru demolări

Odată cu lansarea la Intermat 2018 a patru noi modele de roboți pentru demolări, Brokk a introdus și SmartConcept, un pachet de caracteristici tehnologice ce oferă noii generații de utilaje îmbunătățiri semnificative la nivel de control al puterii, fiabilitate, întreținere și ergonomie. Brokk este lider mondial în proiectarea, fabricarea și vânzarea de utilaje pentru demolare cu comandă de la distanță, iar SmartConcept, alcătuit din trei domenii de tehnologie – SmartPower, SmartDesign și SmartRemote – reprezintă un pas înainte în performanța și disponiblitatea de lucru a gamei.

SmartPower
Disponibil pe toate modelele (cu două excepții), SmartPower combină software-ul de management al puterii cu hardware-ul special proiectat pentru a maximiza puterea hidraulică a unui motor de o anume mărime, sporind fiabilitatea. De exemplu, puterea generată de modelul B260 (fostul model de 3.5 tone al companiei) era constantă la 24 kW. Următorul model, B280 cu SmartPower, a îmbunătățit puterea de ieșire la puțin sub 30kW. Iar nou lansatul B300, cu un nou motor electric și SmartPower, are o putere de 36 kW, ceea ce înseamnă că robotul poate folosi un ciocan hidraulic dintr-o clasă mai mare pe același utilaj purtător. Mai mult, software-ul integrat de control al puterii monitorizează automat sistemul și reglează turația motorului la condițiile de temperatură predominante. Aceasta înseamnă că mașinile pot funcționa continuu chiar și în cele mai dificile condiții (în medii incandescente).

Pe lângă funcțiile de management al puterii, SmartPower include sisteme electrice complet reproiectate, cu 70% mai puține cabluri și o reducere a punctelor de conectare de la 170 la aproximativ 50, precum și componente consolidate special, concepute pentru a rezista la vibrațiile și căldura generate de roboții pentru demolare. Împreună, aceste îmbunătățiri măresc durata de viață a componentelor electrice și hidraulice ale mașinilor și garantează o durată de funcționare mai mare în condiții reale.

SmartDesign
Noile modele Brokk includ o serie de îmbunătățiri ale designului care duc la extinderea duratei de viață a mașinilor și ușurarea operațiunilor zilnice de întreținere. Toate punctele de gresare sunt accesibile din exterior, fără îndepărtarea protecțiilor. Luminile frontale LED au protecție specială. Capacele sunt din oțel, iar furtunurile hidraulice sunt ușor de înlocuit – unele au fost reproiectate pentru a fi mai ușor de reparat pe teren.

SmartRemote
Cei peste 40 de ani de experiență în proiectarea utilajelor pentru demolare cu comandă de la distanță au ca rezultat unități de control ergonomice. Brokk folosește o centură reglabilă ce fixează confortabil unitatea de comandă în jurul taliei operatorului. Astfel, greutatea ei e distribuită pe șolduri, departe de zona superioară a spatelui. Comenzile intuitive îi permit operatorului să manevreze utilajul fără a fi nevoit să se uite tot timpul pe display. Cei mai buni operatori devin una cu roboții lor, manevrându-i fără probleme și poziționându-i rapid pe șantier. Tehnologia radio de înaltă calitate, cu capacitatea reglării frecvenței, are de o disponibilitate excepțională și o gamă de lucru de până la 300 de metri. Se conectează rapid, rezistă la interferențe și este foarte fiabilă.

MEq
By MEq decembrie 11, 2018 14:53