FUSO introduce în Europa noul Canter

MEq
By MEq august 16, 2021 12:18

FUSO introduce în Europa noul Canter

FUSO, subsidiară a Daimler Trucks și unul dintre principalii producători de vehicule comerciale din Asia, anunță startul vânzărilor în Europa pentru noul camion de distribuție ușoară FUSO Canter. Noul model, care vine cu o cabină reproiectată, precum și îmbunătățiri majore în materie de siguranță și confort, va fi disponibil în rețeaua de vânzări FUSO din Europa începând din august 2021.

De zeci de ani, FUSO Canter este un succes internațional în segmentul camioanelor ușoare datorită designului compact, sarcinii utile generoase și versatilității sale. De la lansarea pe piață în 1963, peste 4,5 milioane de camioane FUSO Canter au fost produse în întreaga lume. La fel ca predecesorul său, noul FUSO Canter este disponibil în cinci clase de greutate (de la 3,5 t până la 8,55 t), șase ampatamente (de la 2,500 mm până la 4,750 mm), trei variante de putere a motorului (de la 130 până la 175 CP) și trei variante de cabină (standard – 1,7 m lățime, confort – 2,0 m și echipaj – 2,0 m).

O altă noutate este că FUSO oferă acum cabină S pentru varianta Canter de 3.5 t pentru toate piețele cu volan pe dreapta și facilitează experiența partenerilor carosieri oferind un nou ampatament de 3.400 mm pentru modelele 3S. Cu noul sistem de evacuare compact recent dezvoltat, noul FUSO Canter îndeplinește norma de emisii EURO VI – STEP E.

Design avansat
Noul Canter are, de asemenea, partea frontală reproiectată într-o manieră ce combină caracteristicile istorice de design ale mărcii cu un limbaj modern, conectând forma la funcționalitatea unui camion ușor, dar robust. De asemenea, aceasta reflectă designul Black Belt FUSO, deja disponibil pentru celelalte modele din gama de vehicule a mărcii japoneze. Liniile elegante ale cabinei integrează faruri LED moderne (disponibile opțional), ce reprezintă atât o actualizare tehnologică, cât și conceptuală.

Siguranță avansată
Noul Canter poate fi comandat acum cu funcția de siguranță avansată Sideguard Assist. Acest sistem detectează participanții vulnerabili la trafic, de pe partea pasagerului, prin intermediul senzorilor radar. Această caracteristică de siguranță emite alerte ori de câte ori detectează orice risc de coliziune cu obiecte sau persoane aflate pe partea pasagerului, atunci când șoferul semnalizează intenția de virare. În plus față de sistemele Advanced Emergency Braking System (AEBS), Electronic Stability Program (ESP) și Lane Departure Warning System (LDWS) deja incluse în modelul anterior, noul sistem Sideguard Assist oferă suport suplimentar în materie de siguranță. Alte îmbunătățiri în acest sens includ farurile LED ce oferă o vizibilitate cu 30% mai bună, o nouă funcție Autolight, precum și protecția spate ranforsată, ce minimizează impactul în caz de accident.

Confort avansat
În ultimele decenii, FUSO a adus îmbunătățiri continue camionului său pentru distribuție ușoară pentru a satisface nevoile clienților. Datorită izolației fonice îmbunătățite, noul Canter are un nivel de zgomot interior impresionant de redus. Cabina spațioasă, ce asigură o vizibilitate excelentă, permite șoferului să efectueze cu ușurință manevreze în oraș. Intrarea coborâtă și traversarea facilă a cabinei au fost regândite pentru a sprijini șoferii de camioane ce activează în special în domeniul distribuției.

Această nouă generație Canter, cu designul actualizat, caracteristici avansate de siguranță și confortul îmbunătățit, își propune acum să aducă un nou nivel de calitate și eficiență pe drumurile europene. Startul producției la fabrica europeană FUSO din Tramagal, Portugalia, este preconizat pentru decembrie 2021.

MEq
By MEq august 16, 2021 12:18