Noile excavatoare pe roți Hydrema MX au acum motoare mai puternice

MEq
By MEq iulie 24, 2021 13:54

Noile excavatoare pe roți Hydrema MX au acum motoare mai puternice

În timp ce producătorii de utilaje pentru construcții sunt preocupați cu trecerea de la motoarele Stage IV la Stage V, pentru a se conforma ultimelor cerințe privind emisiile, producătorul danez Hydrema introduce în acest proces actualizări extinse în gama sa de excavatoare pe roți. Seria MX va beneficia de acum de mai multă putere, un cuplu crescut și de noul sistem Hydrema Telematics în dotarea standard.

Surplus de putere în noua serie G MX
Actualizările se aplică întregii serii de excavatoare pe roți MX, alcătuită din modelele MX14, 16, 17 și 18, cu capacități de la 14 la 19 t, precum și celor două excavatoare feroviare specializate, MX16 Rail și MX20 Rail. Utilajele sunt echipate cu cel mai recent motor Cummins Stage V de 175 hp, care îndeplinește ultimele cerințe de emisii. Gazele de evacuare sunt acum tratate într-o unitate compactă, alcătuită din doi catalizatori și un filtru de particule.

Noul motor are un cuplu maxim de 780 Nm. Cu 15% mai mult decât generația anterioară. „Acest lucru înseamnă că excavatorul are 165 hp disponibili la 1500 rpm, astfel ca majoritatea lucrărilor pot fi efectuate cu un consum de combustibil redus, menținând în același timp niveluri de zgomot reduse. În mod tradițional, excavatoarele pe roți folosesc multe unelte de lucru diferite”, a spus Thorkil K. Iversen, directorul de cercetare și dezvoltare al Hydrema.

Transmisie nouă și Cruise Control
Seria de excavatoare pe roți MX nu este mai puțin populară decât cea de excavatoare urbane compacte, datorită capacității de deplasare între șantiere. Viteza de deplasare este de până la 35 km/h, iar puterea și cuplul motorului își fac treaba cu brio atât pe sosea, cât si în teren accidentat. De asemenea, Hydrema introduce o nouă transmisie reglată electronic, cu retarder automat. Astfel, folosind noul reglaj de putere și controlul automat al vitezei de croazieră, sunt asigurate performanțe și un confort optim de deplasare.

Sistem hidraulic cu funcție de rotire optimizată
Excavatoarele pe roți Hydrema au, în mod tradițional, un circuit hidrostatic separat pentru funcția de rotire, cu o pompă hidraulică separată. Acest lucru face posibilă regenerarea energiei de frânare la pivotare și menține funcția de pivotare complet independentă de celelalte funcții ale excavatorului.

Hydrema a reproiectat funcția de pivotare, pentru a obține mișcări mai fine ale suprastructurii. Au fost adăugați senzori de unghi, iar noul software adaptează continuu funcția hidraulică și de frânare la pivotare în funcție de sarcini. „Am rafinat sistemul de rotire pentru a asigura mișcări fine în pante. Funcția ‘Soft-Start’ face o tranziție fără trepte de la frâna de rotire automată la o rotire activă a suprastructurii”, mai spune Thorkil K. Iversen.

Echipamente standard extinse
Noua serie G are o gamă completă de echipamente standard. Aceasta include un izolator automat al bateriei, iluminare la intrarea și ieșirea din cabină, două circuite hidraulice pentru uneltele de lucru și patru lumini de lucru cu LED-uri pe cabină, în binecunoscutul stil Hydrema. Noua serie G include si cabina actualizată si lansată de Hydrema anul trecut. Mai mult, Hydrema a adăugat opțiuni extinse de setare în tabloul de bord pentru sistemul integrat de rotor basculant și pentru uneltele de lucru hidraulice.

Hydrema Telematics
Noul sistem Hydrema Telematics este inclus în dotarea standard pe noua serie G MX. Sistemul colectează continuu date despre motorul utilajului, transmisia, hidraulica și alte părți vitale. Informațiile despre temperaturi, presiunea uleiului, consumul de combustibil și nivelul curent de combustibil sunt colectate și afișate în portalul web sau pe telefonul operatorului. Sistemul colectează si codurile de eroare, pentru a se asigura că service-ul și reparațiile sunt efectuate cât mai precis și eficient posibil.

Pentru a crește siguranța în jurul utilajului poate fi selectată o cameră ce oferă o vizibilitate de 360 de grade; aceasta asigură operatorului o imagine de ansamblu și reprezintă un element important de siguranță atunci când se lucrează în locuri înguste și în zone aglomerate.

MEq
By MEq iulie 24, 2021 13:54