Noi motostivuitoare Hyster în seria Fortens, cu capacități de 7 și 8 t

MEq
By MEq aprilie 16, 2020 13:31

Noi motostivuitoare Hyster în seria Fortens, cu capacități de 7 și 8 t

Hyster Europe și-a extins seria de motostivuitoare Fortens cu noi modele foarte manevrabile, compacte, care se ridică până la 8 tone. Totodată, stivuitoarele din gama H6.0 – 8.0FT au primit mai multe update-uri.

Hyster a introdus noile modele H7.0FTS și H7.0FTS9, care ridică până la 7 tone (cu centre de sarcină de 600 mm, respectiv 900 mm), împreună cu noul H8.0FTS, cu o capacitate de ridicare de 8 tone și un centru de sarcină de 600 mm.

„Datorită contragreutății inteligent proiectate, cele trei noi variante de model oferă un nivel ridicat de stabilitate și aceeași capacitate de ridicare ca un stivuitor standard, fiind însă mai scurte până la 327 mm”, spune Veronica Grasso, Product Manager, Hyster Europe. „Noile motostivuitoare compacte oferă o manevrabilitate optimă pentru operațiunile desfășurate în spații limitate. De asemenea, toate noile modele compacte includ standard un sistem de asistență la virare (Turn Assist System).”

Lungimea mai scurtă a utilajului este atinsă parțial printr-o contragreutate mai înaltă. Din motive de vizibilitate, noile motostivuitoare compacte includ o oglindă retrovizoare standard și, opțional, o cameră retrovizoare montată în contragreutate, cu ecran LCD în cabină.

„Combinația de cameră video și afișaj în cabină oferă o vizibilitate excelentă în timpul deplasării cu spatele. Totuși, pentru a optimiza vizibilitatea generală, toată gama H6.0-8.0T a fost actualizată cu modele de catarg cu vizibilitate ridicată, în două și trei trepte”, a mai spus V. Grasso.

Noul catarg, mai înalt și mai lat, are cilindrii poziționați lateral pentru a oferi operatorilor o fereastră de vizibilitate mai bună asupra furcilor și sarcinii manipulate. Catargul permite înălțimi de ridicare de până la 6565 mm.

Seria extinsă de motostivuitoare Hyster H6.0-8.0 dispune și de motoare diesel actualizate. Pe lângă motorul diesel Kubota 3.8L de 55 kW, conform cu norma Stage V, este disponibilă și o versiune de 82 kW, tot Stage V, destinată piețelor europene și celor reglementate. Această versiune nu aduce doar emisii reglementate, ci poate oferi și viteze de deplasare și de ridicare mai mari, comparativ cu motorul anterior de 78 kW.

Pentru țările nereglementate, este disponibilă o versiune de motorizare Kubota 3.8L de 82 kW, necertificată, împreună cu actualul motor diesel Kubota 3.6L de 62 kW necertificat. De asemenea, în toată gama de mașini, pentru toate piețele, sunt disponibile și motoare GPL.

MEq
By MEq aprilie 16, 2020 13:31