Noi îmbunătățiri aduse motoarelor Volvo Trucks pentru economia de combustibil

MEq
By MEq decembrie 6, 2018 14:16

Noi îmbunătățiri aduse motoarelor Volvo Trucks pentru economia de combustibil

Versiunile actualizate ale motoarelor diesel Volvo Trucks D11 și D13, pentru modelele Volvo FH, FM și FMX, îndeplinesc noul standard Euro 6 Step D și includ o serie de îmbunătățiri care le permit operatorilor de transport să-și diminueze costurile legate de combustibil.

Noul regulament Euro 6 Step D se concentrează pe conformitatea vehiculului cu standardele de emisii, în condiții normale de utilizare. Pașii realizați de către Volvo Trucks pentru a îndeplini cele mai stringente standarde de emisii includ un nou software al motorului și un material îmbunătățit al elementelor sistemului de post-tratare a gazelor de eșapament.

Varianta actualizată a motorului diesel D13 folosește, de asemenea, un nou tip de ulei de motor VDS-5 cu vâscozitate redusă și segmenți de ungere care diminuează consumul de combustibil și fricțiunea internă. În plus, motorul de 500 CP economisește suplimentar, având același raport de compresie ca și variantele de 460 și 420 CP.

Software-ul I-See pe bază de hărți folosește datele cartografice pentru a previzualiza topografia traseului și are grijă de selectarea treptelor de viteză, de accelerare și de frâna de motor. Acesta este proiectat să folosească energia cinetică a camionului în cel mai bun mod posibil și a fost îmbunătățit printr-o serie de actualizări precum o nouă strategie de selectare a treptelor de viteză și rulare selectivă în pantă, care permite o utilizare mai eficientă a funcției I-Roll de rulare liberă.

„Combustibilul reprezintă aproximativ o treime din costurile operatorilor de transport, de aceea continuăm să căutăm noi modalități de a reduce consumul de combustibil al camioanelor noastre,” spune Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks. „De această dată, o combinație de mici îmbunătățiri permite reduceri semnificative de costuri pentru clienții noștri, fără a compromite performanța sau productivitatea.”

MEq
By MEq decembrie 6, 2018 14:16