Motostivuitoare Hyundai cu motoare Stage IIIB

MEq
By MEq iunie 9, 2014 16:07

Motostivuitoare Hyundai cu motoare Stage IIIB

Story Highlights

  • Hyundai - conversie la motoare Stage IIIB a întregii sale game de motostivuitoare diesel cu capacități de încărcare de la 1,5 la 16 t

Related Articles

Hyundai Heavy Industries aproape a finalizat conversia la motoare Stage IIIB a întregii sale game de motostivuitoare diesel cu capacități de încărcare de la 1,5 la 16 t. Noile mașini au un design atrăgător, cu linii dinamice, fiind lansate in mai la expoziția CeMAT 2014 de la Hanovra, Germania.

De-acum, toate stivuitoarele cu capacități între 1,5 și 7 t vor fi echipate cu motoare diesel Kubota, iar gama medie, de la 11 la 16 t, va avea motoare Cummins. Modelul 180D-9 de 18 t, cu motor Stage IV, și-a făcut debutul la expozitia CeMAT, fiind dotat cu cel mai recent motor MTU din gama Mercedes-Benz.

Transmisia automată cu convertizor de cuplu este acum în dotarea standard pe toate stivuitoarele de la 3,5 la 25 t. Aceasta înlocuiește transmisia manuală anterioară din gama 3,5 – 5 t. Viteza și accelerația pot fi acum ajustate individual pentru a se conforma nevoilor operatorului. Cea mai recentă dotare de pe aceste stivuitoare este un nou dispozitiv ce previne schimbarea direcției de deplasare de la mișcarea înainte la înapoi, la viteză maximă; aceasta oferă o protecție eficientă pentru transmisii, axe și transmisiile finale. De asemenea, nou este și dispozitivul „transmission slip”, care alertează operatorul dacă ambreiajul alunecă.

Designul nou al tuturor stivuitoarelor Hyundai pune un accent foarte mare pe confortul și siguranta șoferului. De exemplu: spațiu mai mare pentru operator; vizibilitate 360 de grade; vizibilitate bună a furcii/sarcinii; zgomot și vibrații reduse; funcționare și performanțe îmbunătățite.
Noile cabine au geamuri semnificativ mai mari, o izolare mai bună la zgomot și un acoperiș din sticlă mai mare, pentru o vizibilitate optimă a sarcinii atunci când e ridicată la înălțime.

Reprezentative pentru seria de stivuitoare cu furci HHI-9 sunt modelele 35D-9A, 40D-9A, 45D-9A și 50Da-9A, pentru sarcini între 3,5 si 5 t. Toate sunt propulsate de motoare Kubota V3800, de 70 kW, în 4 cilindri. Mașinile au la bază un singur tip de șasiu, cu un ampatamente de 2.000 mm, și dispun de noua transmisie cu convertizor de cuplu, cu 2 trepte de viteze înainte și 2 înapoi.

Monitorul LCD îmbunătățit informează operatorul despre viteza mașinii, temperatura și nivelurile fluidelor sau condițiile trenului de rulare. Totodată, sunt afișate și codurile de erori. Tehnicienii de service pot efectua acum toate setările specifice folosind acest ecran, fără a fi nevoie să recurgă la un instrument de programare extern; acesta face mai ușoară depanarea și scurtează timpii de reparații, reducând astfel costurile și, desigur, intervalele de nefuncționare.

MEq
By MEq iunie 9, 2014 16:07