Motorul PACCAR MX-11, lansat acum şi pe piaţa nord-americană

MEq
By MEq octombrie 16, 2015 09:16

Motorul PACCAR MX-11, lansat acum şi pe piaţa nord-americană

PACCAR îşi extinde gama de motoare pe piaţa nord-americană cu modelul PACCAR MX-11 de 430 hp. Motorul MX-11 se alătură versiunii premiate MX-13 şi va fi disponibil din ianuarie 2016 pe camioane Kenworth şi Peterbilt. MX-11 a fost lansat cu succes în Europa în 2013, echipând peste 10.000 de camioane DAF în ultimii doi ani.

Motorul de 10.8 litri se caracterizează printr-o combinație de tehnologii testate, de ultimă oră, și printr-un număr mare de inovații tehnice, ce-i asigură caracteristicile necesare pentru o mare varietate de aplicaţii. Blocul motor şi chiulasa sunt fabricate din fontă grafitată compactată (CGI). Chiulasa are patru supape pentru fiecare cilindru și o galerie de admisie integrată. Controlul direct al supapelor prin arborii cu came duble, din partea superioară, determină pierderi minime cu un efect pozitiv asupra consumului de combustibil. MX-11 utilizează injecție de combustibil de înaltă presiune (2500 bar) cu rampă comună, un turbocompresor cu geometrie variabilă și recircularea gazelor de eșapament. Sistemul de tratare ulterioară a gazelor de eșapament cu filtru de particule diesel și reducție catalitică selectivă este montat pe șasiu.
„Experienta PACCAR de peste 50 de ani în dezvoltarea şi fabricarea de motoare situează compania printre cei mai importanţi producători de motoare diesel din lume”, a afirmat Landon Sproull, PACCAR assistant vice president.

MEq
By MEq octombrie 16, 2015 09:16