Motoarele Caterpillar Stage V stabilesc standarde ridicate de performanță

MEq
By MEq aprilie 27, 2018 16:33

Motoarele Caterpillar Stage V stabilesc standarde ridicate de performanță

În prezent, Caterpillar dezvoltă motoare eficiente, economice din punctul de vedere al consumului de combustibil, puternice, conforme cu standardul EU Stage V, în linia sa de produse industriale, de la modelul C0.5 în doi cilindri până la motorul de 32 litri C32, în 12 cilindri. Obiectivele motoarelor Cat Stage V includ dezvoltarea unor sisteme de post-tratare mai eficiente, simplificarea instalării lor pe mașinile clienților (OEM) și oferirea de valoare adăugată utilizatorilor finali – prin creșterea productivității, a eficienței consumului de combustibil și a fiabilității excepționale.

Motorul Cat C9.3B a primit certificarea Stage V, iar acum este în producție – cu peste 6 luni înainte de impunerea celor mai noi și mai stringente cerințe de reglementare din domeniu. „Certificarea motorului C9.3B este o bornă importantă pentru Caterpillar și suntem încrezători că acesta va satisface așteptările clienților în termeni de fiabilitate și durabilitate, într-un pachet mai simplu, mai ușor, cu putere și cuplu mai mari. Caterpillar a făcut dovada calităților lui C9.3B, testând motorul la limită, atât în laborator, cât și în aplicațiile reale ale clienților”, spune Jeff Moore, director de produs, cercetare și dezvoltare pentru motoarele de la 7,2 până la 18 litri.

Modelul C9.3B de 9,3 litri, în șase cilindri, are la bază motorul principal care a fost în producție începând cu 2011, înregistrând peste 200 de milioane de ore de funcționare în aplicații off-highway. Combinând experiența extinsă a folosirii filtrului diesel de particule (DPF), Caterpillar s-a axat în dezvoltarea motorului Stage V pe un design simplificat, îmbunătățind performanța și reducând complexitatea instalării.
C9.3B combină un nou sistem common-rail de înaltă presiune cu sisteme simplificate de aer, electric și de post-tratare pentru a dezvolta o putere până la 340 kW (456 hp) și un cuplu de 2088 Nm, ceea ce a dus la o creștere cu 18% a puterii, cu 21% a cuplului și o reducere cu 12% a masei, comparativ cu modelul precedent.

„Utilizatorii finali vor vedea rezultatele le nivel de performanțe sporite, cu un consum de combustibil de până la 3% mai mic și o capacitate excepțională de pornire în zone cu climat rece”, spune Moore. „Tehnologia patentată de post-tratare oferă un design compact, ușor, cu 39% mai mic și cu 55% mai ușor decât configurația Stage IV / Tier 4 Final, iar noul design asigură o regenerare transparentă pentru a oferi mașinii performanțe optime și disponibilitate”.

Ca în cazul tuturor motoarelor Cat de la 9 la 18 litri, modelul C9.3B este disponibil în diverse configurații, inclusiv cele cu sisteme de post-tratare și radiatoare instalate în fabrică. În total, sunt disponibile pentru C9.3B peste 2.000 de configurații unice. Pe lâangă modelul C9.3B, linia de motoare de mare capacitate Cat Stage V include și modelul C13B de 12.5 litri, care încorporează o tehnologie similară lui C9.3B, cu o putere de până la 430 kW (577 hp).

Caterpillar lucrează, de asemenea, la motoarele existente C13, C15 și C18 Stage IV / Tier 4 Final pentru a le certifica Stage V. De altfel, certificarea Stage V pentru aceste motoare va fi realizată fără modificări ale punctelor interfeței clientului și cu schimbări minime la nivel de DPF, permițându-le clienților să se concentreze pe îmbunătățirea generală a propriilor produse. Motoarele Cat și soluțiile DPF din această gamă însumează aproape 170 de milioane de ore de performanțe în teren. Caterpillar va începe să accepte comenzi Stage V pentru motoarele C13 până la C18 odată cu luna mai. Cat C13B va fi disponibil în 2019.

MEq
By MEq aprilie 27, 2018 16:33