Motoare Tier 4F pentru echipamentele Normet din Seriile M şi L

MEq
By MEq ianuarie 7, 2016 01:09

Motoare Tier 4F pentru echipamentele Normet din Seriile M şi L

Normet a lansat noile serii M și L de echipamente miniere pentru subteran și tuneluri, dotate cu motoare Cummins cu tehnologie Stage IV/Tier 4 Final.

sada Noul concept de putere și de tren de rulare oferă o unitate mai puţin poluantă, cu cele mai mici emisii posibile, vitezc mai mare în tuneluri drepte și înclinate, manevrabilitate superioară și puncte de service amplasate ergonomic. Tehnologia Tier 4F este disponibilă pe toate echipamentele de pulverizat beton Spraymec, pe transportoarele de beton Utimec, pe echipamentele cu dispozitive pentru explozie Charmec, pe unităţile de instalare şi platformele ridicătoare Himec/Utilift, precum şi pe vehiculele Utimec, Variomec şi Multimec destinate personalului logistic şi de service din seriile M (10 t) şi L (16 t).

Pe noua Serie M se regăseşte un motor Cummins QSB4.5 de 119 kW, iar pe Seria L întâlnim un motor Cummins QSB6.7 de 168 kW. Sistemul de post-tratare a gazelor de eșapament foloseşte tehnologii precum EGR, SCR și catalizator de oxidare diesel (DOC), dar şi lichid de evacuare diesel (DEF). Noua tehnologie a motorului necesită utilizarea de combustibil diesel cu conținut de sulf ultrascăzut (ULSD) – conținut maxim de sulf de 15 ppm sau mai puțin. Motoarele Tier 4F sunt mai puţin poluante și mai economice cu 8% decât cele din generația anterioară (Tier 3).

Cutia de viteze automatică are trei trepte la seriile MC, MF şi LC şi patru trepte la vehiculele de transport din seria LF (Utimec, Multimec şi Variomec) – transportoare de beton, dumpere şi vehicule de mentenanţă. Viteza maximă la seria LF a crescut cu 77%, de la 18 km/h (la modelele vechi) la 32 km/h. Toate echipamentele seriilor MF şi LF cu cabină frontală dispun de sistemul de suspensie hidraulică Normet. Acesta asigură rularea confortabilă, reduce vibrațiile de conducere cu 65 până la 90%, precum și oboseala operatorului.
Încă din septembrie 2015, Normet livrează către clienţii săi din Europa echipamente cu motoare Tier 4F pentru sectorul minier şi construcţia de tuneluri.
dsaa

MEq
By MEq ianuarie 7, 2016 01:09