Motoare MTU Stage V de la Rolls-Royce pentru noul forwarder Hellgeth

MEq
By MEq iulie 19, 2018 12:28

Motoare MTU Stage V de la Rolls-Royce pentru noul forwarder Hellgeth

Rolls-Royce și producătorul specializat de vehicule Hellgeth vor colabora în premieră, noul forwarder Hellgeth beneficiind de motoare MTU. Inovatorul utilaj pe șenile TC 624 va fi propulsat de motoare cu 4 cilindri din Seria 1000/ OM 934. Acesta va fi utilizat în principal ca transportor, preluând lemnul recoltat în zonele împădurite și transportându-l pentru încărcarea în camioane. Motoarele MTU sunt conforme cu standardul de emisii european Stage V.

Utilajul articulat al producătorului german este echipat cu șenile din cauciuc, perfect adaptate zonelor umede și deosebit de utile în solurile forestiere. Hellgeth TC 624 are un sistem de transmisie full-suspension complet adaptabil, capabil să distribuie uniform sarcinile în terenuri neregulate și să evite deteriorarea suprafeței solului (de ex. când trece peste rădăcini). Combinația dintre motorul MTU Series 1000/ OM 934, transmisia cu divizor de putere (power-split) și șasiul full-suspension permit viteze mult mai mari de conducere decât utilajele convenționale, atât pe drum, cât și off-road. Vehiculul poate atinge viteze de până la 40 km/h.

Motoarele se aliniază obiectivelor tehnologice ale Hellgeth privind sustenabilitatea. Unitățile cu 4 cilindri Seria 1000/ OM 934 ating o putere de 170 kW și îndeplinesc noile limite de emisii EU Stage V. Motoarele sunt recunoscute pentru consumul redus de combustibil, având totodată cupluri ridicate, ceea ce le face foarte potrivite pentru utilizarea în zone împădurite. Datorită caracteristicilor sale, TC 624 poate intra în zone greu accesibile care sunt în afara limitelor vehiculelor cu roți.
Prototipul se află în teste încă din luna august a anului trecut. De asemenea, vehiculul este prezentat zilele acestea la INTERFORST, München, cel mai important târg internațional de tehnologie forestieră.

MEq
By MEq iulie 19, 2018 12:28