MHS Truck & Bus a prezentat în România sistemul MAN OptiView

MEq
By MEq martie 31, 2022 15:04

MHS Truck & Bus a prezentat în România sistemul MAN OptiView

Inovațiile tehnologice ale camioanelor joacă un rol important în creșterea siguranței pentru șoferii de camion și pentru ceilalți participanți la trafic. La sfârșitul lunii martie, MHS Truck & Bus a prezentat noile sisteme de asistență MAN, cu accent principal pe sistemul MAN OptiView.

Modelele MAN TGX și MAN TGL, prezentate și testate în România, sunt configurate cu o echipare de vârf, inclusiv cu sistemul MAN OptiView.
MAN OptiView joacă un rol important în prevenirea accidentelor. Sistemul de camere reduce semnificativ riscul ca șoferii de camion să nu observe alți participanți la trafic. Câmpul de vizibilitate elimină punctele oarbe de pe ambele părți, contribuind la protecția bicicliștilor și pietonilor.

MAN OptiView este disponibil la comandă ca echipament opțional. Prin intermediul acestui sistem, oglinzile exterioare convenționale sunt înlocuite de camere pe lateralele și în partea din față a camionului, iar o cameră pentru mersul cu spatele poate fi adăugată ca opțiune suplimentară. Ceea ce se întâmplă în jurul camionului este afișat pe două monitoare mari de înaltă rezoluție, montate pe stâlpii parbrizului, și pe ecranul sistemului multimedia. Șoferii pot alege dintr-o gamă de opțiuni pentru modul de vedere, iar funcția MAN de asistență la viraj este, de asemenea, integrată în noul concept de afișare.

În viraje, sistemul oferă combinația ideală dintre detecția obstacolelor bazată pe radar cu avertizare în caz de pericol și reprezentarea vizuală a lateralelor și a părții din față a camionului, fără puncte oarbe. MAN OptiView aduce astfel o contribuție semnificativă la creșterea siguranței rutiere, în special în colaborare cu alte sisteme de asistență.

În plus, sistemul îmbunătățește siguranța personală a șoferilor de camion în timpul pauzelor și nopților petrecute în spațiile de odihnă. Grație vizibilității complete oferite de sistemul de camere, șoferii nu trebuie să părăseacă vehiculul sau să deschidă draperia cabinei pentru a verifica ce se întâmplă, atunci când aud un zgomot suspect. Astfel, la nevoie, ei sunt mai bine protejați și pot notifica incidentul la poliție din adăpostul cabinei.

“Pentru MHS Truck & Bus este foarte important să pună la dispoziția clienților săi ultimele inovații, atât în ceea ce privește produsele MAN, cât și cele mai noi tehnologii de întreținere și reparație din cadrul rețelei naționale de service. Prezentarea sistemului MAN OptiView reprezintă prima noutate a acestui an”, a declarat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.
În România, primele camioane cu acest sistem în dotare vor fi livrate în cursul acestui an.

MEq
By MEq martie 31, 2022 15:04