Metso Outotec își crește prezenta pe piața concasoarelor mobile prin achiziționarea Tesab

MEq
By MEq aprilie 11, 2022 20:48

Metso Outotec își crește prezenta pe piața concasoarelor mobile prin achiziționarea Tesab

Metso Outotec va achiziționa Tesab Engineering Ltd, o companie din Irlanda de Nord care oferă utilaje mobile de concasare pentru aplicații de agregate, inclusiv extracție, reciclare deșeuri sau reciclarea asfaltului și betonului. Cu o cifră de afaceri de cca. 30 de milioane de euro, în 2021, compania are peste 60 de angajați, în principal în Europa. Valoarea tranzacției nu este dezvăluită, iar închiderea este de așteptată să aibă loc în al doilea trimestru al anului 2022.

Odată cu această achiziție, Metso Outotec își va completa oferta actuală pe piețele de utilaje mobile de concasare și sortare. Portofoliul de produse Tesab include concasoare mobile cu fălci, cu impact și cu con, ciururi mobile, scalpere și benzi transportoare. Tesab va continua ca marcă independentă în cadrul Metso Outotec și va gestiona propria rețea de distribuție.

„Suntem foarte încântați să îi urăm bun venit companiei Tesab în cadrul Metso Outotec. Sunt convins că putem dezvolta în continuare acest business. Intenționăm să creștem acoperirea globală a Tesab prin numirea de noi distribuitori și consolidarea prezenței Tesab pe noi piețe”, a spus Markku Simula, președintele diviziei de business Agregate din Metso Outotec.

MEq
By MEq aprilie 11, 2022 20:48