Metso lansează și în Europa revoluționarul concasor MX

MEq
By MEq iulie 3, 2017 11:23

Metso lansează și în Europa revoluționarul concasor MX

La Steinexpo, Metso va introduce pe piața europeană revoluționarul concasor cu con Metso MX, ce integrează tehnologia de concasare multi-action, precum și modernizatele concasoare mobile cu fălci Lokotrack. De la lansarea în SUA, în luna martie, la ConExpo, peste 20 de concasoare MX au fost vândute la nivel global.

„Vânzările de concasoare MX ne-au depășit într-adevăr așteptările și sunt dovezi ale dorinței clienților noștri de a obține un timp de funcționare mai mare și costuri de operare reduse. Concasorul cu con MX de la Metso, ce combină principiul axului flotant și al batiului rotativ, se potrivește bine cu necesitățile actuale ale producătorilor de agregate”, comentează Jouni Mähönen, VP pentru Global Sales & Product Support la Metso. „Credem că interesul pentru MX va fi ridicat și în Europa, după Steinexpo. Metso este binecunoscut pe acest continent de zeci de ani ca dezvoltator principal al tehnologiilor de concasare cu con. Produsul MX multi-action arată că angajamentul nostru de a găsi noi soluții pentru clienții noștri continuă să fie puternic”, a adăugat Mähönen.

Modelul Metso MX4 expus pe durata evenimentului Steinexpo are o putere operațională de 315 kW. Cu o deschidere maximă de alimentare de 254 mm, concasorul poate atinge capacități de până la 600 t/oră. Noul concasor cu con MX combină pentru prima dată tehnologiile cu ax flotant și batiu rotativ, disponibile anterior numai separat pe concasoarele cu con.

Gama îmbunătățită Lokotrack
La Steinexpo, în Germania, Metso va prezenta, de asemenea, două modele din gama originală de utilaje de concasare Lokotrack. În gama de utilaje de carieră de 60 t, robustul Lokotrack LT120 îndeplinește cerințele clienților pentru capacitatea și eficiența totală a concasării primare în cariere. Gura de alimentare mare de 1.200 × 870 mm acceptă chiar materiale de dimensiuni mari. La rândul său, modelul LT120E permite utilizarea complet electrică, alimentat de la o sursă externă.

Mult mai compactul și recent modernizatul LT96S este un model foarte popular pe piața germană în procesarea materialelor reciclabile. Controlul opțional activ ale setărilor asigură un proces continuu, în timp ce, în caz de blocaje, fălcile se deschid pentru a preveni deteriorarea.
„Ambele concasoare cu fălci Lokotrack expuse reprezintă cele mai populare modele din clasele lor de mărime la nivel global. Caracteristicile principale ale lor sunt economia de combustibil, cea mai recentă tehnologie Tier 4 Final, utilizarea sigură și service-ul ușor”, spune Jouni Hulttinen, product manager pentru concasoare compacte Lokotrack la Metso.

MEq
By MEq iulie 3, 2017 11:23