Mecalac lansează noul excavator pentru lucrări feroviare, 216MRail

MEq
By MEq septembrie 23, 2020 19:35

Mecalac lansează noul excavator pentru lucrări feroviare, 216MRail

Producătorul francez de utilaje de construcții compacte pentru medii urbane, Mecalac, anunță lansarea excavatorului compact 216MRail destinat pentru construcția și întreținerea căilor ferate. După o colaborare de 20 de ani cu specialiștii din sectoarele feroviar și rutier și în urma feedback-ului din aceste sectoare, producătorul francez își consolidează prezența în domeniu odată cu acest nou excavator. Designul dedicat și inovator al excavatorului 216MRail permite propunerea unei oferte diferențiate și competitive.

Performanță mărită
Excavatorul 216MRail este perfect echilibrat datorită unei arhitecturi inovatoare care combină un centru de greutate coborât și o suprastructură centrată. Raportul putere-greutate de ridicare este de neegalat pentru un utilaj de până în 8 tone pe șine. Folosind o transmisie hidrostatică, 216MRail rulează lin și confortabil pe șine, cu până la 30 km/h pe șine sau pe șosea. De asemenea, dispune de frânare pneumatică și este capabil să tracteze o remorcă.

Agilitate și siguranță sporite
Compact în spate, dar mai ales în față și în înălțime, și cu 4 roți directoare, 216MRail are o manevrabilitate și o mobilitate sporite. Acest utilaj special conceput este perfect pentru a lucra sub linii de tensiune, pe întreaga cursă a echipamentului. Prin urmare, poate lucra sub linii aeriene de până la 4,28 m, mai aproape de utilaj, dar și la distanță maximă. Arhitectura sa unică asigură o vizibilitate directă la 360°, sporind siguranța operatorilor și a altor angajați.

Eliminarea excesului
216MRail este produs de Mecalac la fabrica din Annecy, Franța. Nu este un utilaj standard modificat, beneficiind astfel de garanția de doi ani a companiei, la fel ca toate produsele Mecalac. Alegerea lui 216MRail înseamnă alegerea unui utilaj mai economic – transmisia hidrostatică reduce uzura anvelopelor, iar modul Eco și sistemele „on-demand” limitează consumul inutil. Mecalac a proiectat utilajul pentru o întreținere zilnică ușoară și alimentarea cu combustibil de la nivelul solului. Noua soluție de întreținere preventivă MyMecalac asigură un management optimizat al mașinii.

Inovație pentru simplitate
Recunoscut pentru inovațiile sale ce facilitează sarcinile utilizatorilor, Mecalac a eliminat meniurile și setările complexe. Interfața operator-utilaj a fost simplificată. Meniurile sunt ușor de citit și configurat, fiind afișate în timp real doar datele. Funcțiile de asistență a operatorului, cpreum cuplarea cilindrilor și modul de deplasare pe șine, sunt disponibile prin activarea unui simplu comutator. Utilajul se adaptează operatorului.

Întreținerea căilor ferate este un sector în creștere la nivel mondial, iar 216MRail este ideal pentru o muncă eficientă și sigură. Utilajul este disponibil în toate țările cu ecartament feroviar standard (1.435 mm) și respectă viitorul standard european EN 15746. Conceput special pentru aplicații feroviare, excavatorul 216MRail – simplu, compact și agil – este, fără îndoială, un aliat excelent în lucrările feroviare și poate fi o investiție de durată.

MEq
By MEq septembrie 23, 2020 19:35