Manitowoc îşi extinde linia de macarale telescopice pe şenile cu noul model Grove GHC30

MEq
By MEq martie 6, 2017 23:17

Manitowoc îşi extinde linia de macarale telescopice pe şenile cu noul model Grove GHC30

Manitowoc a anunţat cel mai nou model adăugat în linia sa de macarale pe şenile Grove (Grove Hydraulic Crawler – GHC), şi anume Grove GHC30. Noua macara de 30 t capacitate este cea mai mică din linia GHC, iar prin dimensiunile sale compacte oferă o manevrabilitate remarcabilă.

La fel ca modelele precedente, GHC30 este rezultatul parteneriatului cu renumitul constructor german Sennebogen Maschinenfabrik. Celelalte modele din gama sunt GHC50, GHC55, GHC75 şi GHC130.
John Bair, manager de produs Manitowoc pentru macarale GHC, a declarat că feedback-ul clienților a jucat un rol important în producerea GHC30, reflectând angajamentul Grove sub sloganul „The Manitowoc Way”, o filozofie de fabricație care, printre alte strategii, încorporează nevoile clienților în designul noilor produse.

GHC30, ca şi celelalte din gama sa, se poate comporta ca o macara pick-and-carry la 100% din diagrama sa de sarcină pe pante de până la 4° și poate pivota sub sarcină la 360°. Are o amprentă compactă de 10,6 m x 3 m x 3 m și o ieşire în consolă de doar 3,3 m. Fiind cea mai mică dintre macaralele GHC, aceasta poate lucra pe şantiere limitate ca spaţiu, care necesită mişcări precise.

Companiile din domenii de activitate precum lucrări utilitate, aplicaţii de energie alternativă, construcții de tuneluri, construcții de rezervoare de stocare etc. vor găsi macaraua foarte utilă, deoarece se potrivește cu ușurință în numeroase locuri de muncă. La capacitate maximă, cu braţul telescopic de 25,2 m din trei secțiuni, operatorii pot manipula cu ușurință o varietate de sarcini la diferite raze, fără a fi nevoie de calaje. Astfel se economisește timp la locul de muncă, iar clientul are o mai bună rentabilitate a investiției.

Macaraua poate fi echipată cu oricare din cele două opţiuni de motor: Cummins QSB 4.5 L Tier 4F de 173 hp sau Tier 3 de 160 hp. Ambele versiuni asigură o acţionare puternică. Modurile ECO şi Auto Idle contribuie la eficiența consumului de combustibil, iar compartimentul motor are izolaţie fonică cu spumă, pentru a reduce zgomotul motorului. De asemenea, macaraua este disponibilă cu o varietate de ataşamente, inclusiv o extensie de braţ detaşabilă, cu lungimi diferite între 6.5 şi 13 m. Echipată cu extensia de braţ, macaraua poate atinge o înălţime maximă la vârf de 40.2 m.

MEq
By MEq martie 6, 2017 23:17