Manitou a lansat două noi telehandlere rotative

MEq
By MEq august 16, 2017 17:04

Manitou a lansat două noi telehandlere rotative

Manitou a introdus două noi manipulatoare rotative cu braț telescopic. Noile modele MRT (Manitou Rotating Telehandler) – 3050 și 2470 – sunt compatibile cu o gamă largă de accesorii și pot fi utilizate ca macarale, platforme de lucru aeriene sau ca telehandlere.

MRT 3050 atinge o înălțime maximă de 30 m și o capacitate maximă de 5 t, oferind o extindere mai compactă a stabilizatorilor, cu o rază de calare de 6,25 m – comparativ cu 7,1 m pe MRT3255. Stabilizatorii sunt echipați cu un nou sistem de măsurare a tensiunii pentru a măsura cu exactitate presiunea pe fiecare platformă, rezultatele fiind afișate pe tabloul de bord din cabină. Echipat cu un motor diesel Mercedes OM934 E4-5 Tier IV final, adaptat la o transmisie hidrostatică cu două rapoarte, MRT 3050 atinge o viteză maximă de 40 km/h.

Totodată, MRT 2470 oferă o capacitate maximă de ridicare de 24 m și 7 t sarcină maximă – cea mai mare din acest segment, conform producătorului. La fel ca MRT 3050, noul MRT 2470 beneficiază de un nou șasiu. Cu o contragreutate nou proiectată, cu un design mai fluid, acest manipulator telescopic rotativ menține o stabilitate perfectă, chiar și cu sarcină maximă la 24 m.

Cu opțiunea de transmisie hidrostatică „shift-on-fly”, acest model permite operatorului să aleagă între o cutie de viteze manuală sau automată. Tot cu două rapoarte, viteza maximă a MRT 2470 este de 40 km/h. Accesul în cabină este facilitat de o scară mai largă, aliniată cu cabina. Opțional, operatorul beneficiază de o scară cu o treaptă suplimentară retractabilă, atunci când stabilizatorii sunt desfăsurați. Pentru aplicații indoor, este disponibil ca opțiune și un motor cu dublă alimentare, cu sistem electric, ce permite reducerea poluării fonice și a emisiilor de gaz, precum și reducerea costului total de proprietate (TCO).

Accesul la punctele de întreținere este facilitat la cele două modele pentru a reduce TCO. Utilizatorul poate schimba cu ușurință filtrele de aer și ulei. Punctele de gresare au fost, de asemenea, poziționate astfel încât să poată fi ușor identificate de operator. Un display de pe tabloul de bord permite o întreținere preventivă mai bună, cu informații despre intervalele de înlocuire a pieselor, în funcție de utilizare. Pe cele două modele sunt disponibile numeroase servicii, cu soluția conectată Easy MANAGER, precum și o garanție extinsă pentru toată gama MRT, cu opțiuni de 2, 3 și 5 ani în plus.

MEq
By MEq august 16, 2017 17:04