Linde MH introduce noul catarg de mare capacitate pentru stivuitoare

MEq
By MEq august 10, 2022 14:54

Linde MH introduce noul catarg de mare capacitate pentru stivuitoare

Story Highlights

  • Linde Material Handling
  • ELMAS Romania
  • stivuitoare cu catarg retractabil
  • Dynamic Mast Control (DMC)
  • intralogistica
  • Linde reach trucks

Related Articles

Specialistul în intralogistică, Linde Material Handling (MH), echipează acum stivuitoarele cu catarg retractabil R14 HD până la R25 pentru sarcini utile de 1,4 până la 2,5 t cu un nou catarg pentru sarcini grele. Acesta oferă operatorilor o vizibilitate mai bună asupra încărcăturii și a împrejurimilor, precum și capacități mai mari de încărcare reziduală, permițându-le să mute paleții rapid și în siguranță la înălțimi de ridicare de până la 15 m.

Pentru a stoca mai multe mărfuri și o gamă mai largă de produse, depozitele și sistemele de rafturi devin din ce în ce mai înalte. Acest lucru impune cerințe din ce în ce mai mari pentru stivuitoarele cu catarg retractabil utilizate, deoarece încărcăturile trebuie depozitate și preluate rapid și în siguranță până la nivelurile superioare ale raftului. Și asta nu este tot: în timp ce stivuitoarele pot ajunge din ce în ce mai sus cu catargul extins, ele trebuie, de asemenea, să poată trece prin porți și rafturi fără probleme, cu catargul retras.

În același timp, utilajul nu trebuie să devină mai lung. Fiecare centimetru contează pentru ca echipamentul să rămână cât mai manevrabil, să poată face față lățimilor înguste ale culoarului și să folosească în mod optim zonele de depozitare. Nu în ultimul rând, sunt necesare soluții pentru vibrațiile catargului care apar odată cu creșterea înălțimii de ridicare și pentru condițiile de vizibilitate din ce în ce mai limitate.

Catarg optimizat pentru vizibilitate, siguranță și performanță
Cea mai bună vizibilitate asupra încărcăturii și a împrejurimilor este condiția de bază pentru utilizarea în siguranță a stivuitoarelor. Cu noul catarg rezistent, acest lucru se realizează în două moduri: pe de o parte, este mult mai lat decât modelele anterioare și, în al doilea rând, proiectanții au reușit să renunțe la barele transversale necesare anterior. Acest lucru are ca rezultat zone de vizualizare semnificativ mai mari printre secțiunile catargului, ceea ce îmbunătățește semnificativ vizibilitatea asupra furcilor. În funcție de tip și design, câmpul vizual al operatorului este extins cu până la 27%.

Designul optimizat al traversei superioare extinde, de asemenea, vizibilitatea în sus, permițând operatorului să vadă mai bine și astfel să controleze furcile atunci când depozitează și recuperează mărfuri la niveluri înalte de ridicare. Dar nu numai vizibilitatea în sus este îmbunătățită. Noul catarg permite, de asemenea, o vizibilitate optimizată a mediului de lucru orizontal, deoarece este montat pe stivuitor într-o poziție mai avantajoasă. În acest fel, operatorul poate privi dincolo de catargul încărcat, fără să se aplece în lateral.

Cu o înălțime maximă de ridicare de până la 15 m, noul catarg ajunge cu 2 m mai sus decât catargele instalate anterior. De asemenea, are o capacitate de încărcare reziduală mai mare, astfel încât stivuitoarele pot suporta o greutate semnificativ mai mare decât înainte, atunci când catargul este complet extins. Pentru a se asigura că stivuitoarele retractabile echipate cu noul catarg pot trece în siguranță prin pasajele din depozit, Linde MH a optimizat și mai mult raportul dintre înălțimea de ridicare și înălțimea totală. Drept urmare, noul catarg de 15 m este chiar mai jos atunci când este retras, decât versiunea corespunzătoare de 13 m a modelului anterior.

Mai robust și mai ușor de servisat
O stabilitate și mai mare a catargului este asigurată de profilele mai robuste ale acestuia, cu întăriri eșalonate, care rigidizează suplimentar catargul și reduc la minimum deformarea componentelor individuale. Acest lucru duce la vibrații mai mici ale catargului în timpul depozitării și recuperării la înălțimi mari de ridicare, ceea ce nu numai că reduce pentru operator timpul de așteptare până la balansare, dar evită și coliziunile între catarg și rafturi, care cauzează adesea daune grave încărcăturii și infrastructurii.

O și mai mare stabilitate a catargului la înălțimi mari poate fi obținută cu sistemul opțional de asistență pentru operator Dynamic Mast Control (DMC): un actuator electric de tracțiune controlat de senzori compensează vibrațiile și deviațiile catargului prin mișcări țintite și foarte precise.

Lungimea stivuitorului a rămas neschimbată, astfel încât acesta să poată manevra pe culoarele înguste ale depozitelor, ca de obicei. Pentru a simplifica înlocuirea catargului, căruciorul port-furcă rămâne acum în șasiul stivuitorului în timpul demontării. În acest mod, stivuitoarele pot fi mutate rapid în altă locație și repuse în funcțiune. Acest lucru reduce cerințele de timp și costurile cu până la 50%.

MEq
By MEq august 10, 2022 14:54