MAN TGX a primit și distincția ”Sustainable Truck of the Year 2022”

MEq
By MEq noiembrie 16, 2021 20:36

MAN TGX a primit și distincția ”Sustainable Truck of the Year 2022”

Titlul se alătură unei serii de distincții internaționale adjudecate de noua generație MAN după lansarea din Februarie 2020, inclusiv ”International Truck of the Year 2021” sau premii de design precum Red Dot Design sau German Design Award. Varianta de 510 CP a vârfului de gamă MAN a primit prestigiosul premiu pentru categoria autotractoare în cadrul Ecomondo, unul dintre cele mai mari târguri europene pentru sustenabilitate și managementul reciclării regenerative. Juriul internațional, format din jurnaliști de la publicații de top, a recunoscut TGX 18.510 ca deosebit de economic, eficient și prietenos cu mediul.

”Sustainable Truck of the Year 2022 este un premiu foarte important pentru MAN TGX, deoarece onorează concentrarea noastră pe soluții ecologice și sustenabile de transport, care fac operațiunile clienților cât mai ușoare, mai sigure și mai eficiente posibil. Reacțiile pozitive consistente primite de la clienți, experți și publicul general pentru noua noastră generație de camioane ne fac să fim mândri și ne încurajează să continuăm pe acest drum,” a spus Göran Nyberg, responsabil pentru Vânzări și Soluții pentru Clienți al MAN Truck & Bus.

Competiția ”Sustainable Truck of the Year”, aflată deja la a șasea ediție, a fost lansată de revista italiană ”Vado e Torno”, specializată în transport sustenabil. Premiul este oferit pentru trei categorii (autotractor, distribuție și utilitare), după o evaluare detaliată a sustenabilității și eficienței. Aceasta nu ia în calcul doar reducerea emisiilor, ci și alte aspecte ale impactului vehiculului asupra mediului, siguranței și calității vieții oamenilor, precum și sustenabilitatea întregului ciclu de producție. Aspecte ale confortului utilizatorului sunt, de asemenea, incluse în evaluare. ”Cea mai nou generație MAN TGX a ridicat standardul de calitate și eficiență. Aerodinamica rafinată îmbunătățește fluxul de aer și reduce rezistența la înaintare, oferind economii de carburant și emisii reduse. Motorul de 12,4 litri de 510 CP, în combinație cu cutia de viteze TipMatic, asigură o cinematică eficientă. Cabina este confortabilă și funcțională atât în timpul călătoriilor, cât și al pauzelor”, a fost explicația juriului pentru premiul acordat modelului MAN TGX 18.510.

Numeroase premii pentru noua generație MAN
În afară de ”Sustainable Truck of the Year 2022”, noile camioane MAN au câștigat numeroase alte premii după lansarea pe piață. Noul MAN TGX este și ”International Truck of the Year 2021”, după votul juriului format din jurnaliști din 25 de țări. Premiul ITOY a fost urmat de o serie de distincții naționale, oferite de jurnaliști specializați în domeniul vehiculelor comerciale, șoferi și cititorii publicațiilor de specialitate.

MAN a primit două premii și în Rusia: ”Best Commercial Vehicle of the Year” pentru noul MAN TGX și ”Dump Truck of the Year 2021” pentru noul MAN TGS 33.510 6×6 BB. În Polonia, cititorii revistei Polski Traker au decis că MAN TGX nu oferă doar un mediu optim de lucru pentru șoferi, ci și costuri de operare semnificativ reduse pentru companii. În Lituania, șoferii și o comisie de experți au testat numeroase camioane într-un eveniment de două zile. La final, noul MAN TGX a fost ales ”Lithuanian Truck of the Year”. În numele publicației germane VerkehrsRundschau, un institut de cercetare de piață a identificat cele mai populare mărci din segmentul de transport și logistică pentru premiile ”Image Award”. În categoria camioanelor de până la 18 tone, managerii de flotă intervievați au lăudat confortul, concentrarea pe șofer și siguranța noilor modele MAN TGL și TGM. Cititorii revistelor de specialitate ”lastauto omnibus”, ”FERNFAHRER” și ”trans aktuell” au fost la fel de impresionați de noua generație de camioane MAN și au votat noile modele TGM, TGS și TGX printre cele mai bune vehicule comerciale din categoriile lor. În plus, MAN TGX a impresionat și experții în design, în special în ce privește designul mediului de lucru al șoferului. TGX a câștigat un premiu Red Dot, două premii iF Design și o medalie de aur la German Design Award.

Excelent și mai bun: actualizări pentru noile camioane MAN
În același timp cu seria de premii, MAN a anunțat noi echipamente care vor fi încorporate în producția noii generații de camioane de la începutul anului 2022. Sistemul digital MAN OptiView care înlocuiește oglinzile va fi disponibil pentru seriile TGL, TGM, TGS și TGX, contribuind la creșterea siguranței în trafic, mai ales în timpul virajelor. Alte echipamente, disponibile pentru fiecare serie și versiune, fac camioanele MAN și mai sigure, mai orientate pe aplicație, mai eficiente și mai prietenoase cu mediul.

MEq
By MEq noiembrie 16, 2021 20:36