Linia de macarale telescopice TCC de la Link-Belt are un nou model de 227 t

MEq
By MEq noiembrie 17, 2016 23:28

Linia de macarale telescopice TCC de la Link-Belt are un nou model de 227 t

Link-Belt îşi extinde gama de macarale pe şenile cu braţ telescopic prin introducerea celui mai mare model disponibil pe piaţă: TCC-2500, de 227 t. Noua macara poate fi un membru de top în orice flotă de utilaje, indiferent că este vorba de aplicaţii în construcţii cu caracter general, ferme eoliene, proiecte industriale sau firme de închirieri.

„Planul pe termen lung pentru gama noastră de macarale telescopice pe şenile ne-a adus în acest punct, iar TCC-2500 este bine poziționată pentru a conduce acest segment de macarale către noi oportunități. Clienții noștri aveau nevoie de o macara telescopică cu capacități mai mari și rază mai mare”, spune Scott Knight, Link-Belt Product Manager pentru macarale pe şenile telescopice şi cu braţ zăbrelit. TCC-2500 poate ridica, ajunge și deplasa ca o macara mare pe șenile cu braț fix cu zăbrele, având totodată capacitatea de a-şi retracta braţul și a-şi reduce profilul general, în funcţie de condiţiile cerute de mediul şi locul de muncă.

Noua macara TCC-2500 va fi lansată public anul viitor, în martie, la ConExpo 2017. Are un braţ alcătuit din 7 secţiuni şi este propulsată de un motor diesel Cummins QSL 9, conform cu standardul de emisii Tier 4F. De asemenea, noile unităţi TC-2500 vor putea fi comercializate din martie 2017.
De la introducerea pe piață în urmă cu 12 ani, gama TCC a crescut prin produse de înaltă calitate, inovație și cotă de piață. Vânzările de macarale cu braţ telescopic Link-Belt sunt bune pe piețe internaționale cheie precum Australia, Europa și America de Sud, însă America de Nord rămâne lider.

Per ansamblu, TCC-2500 stabilește noi standarde de performanță pentru macaralele mari pe șenile cu braţ telescopic. Braţul alcătuit din șapte segmente (13,8 – 67,9 m) este cel mai lung din clasă şi oferă opt moduri simple de extensie. Acestuia i se poate ataşa un braţ auxiliar din 3 piese, de 3,6m, 12,1 m sau 20,4 m şi poate fi echipat şi cu două extensii de braţ de 7,62 m, pentru a ajunge la o înălţime totală la vârf de 105,45 m. Opțional, acţionarea acestor ataşamente se face hidraulic, permiţând o capacitate „up-and-over” precum cea a macaralelor pe şenile cu braţ zăbrelit. „Scopul nostru de la început a fost de a oferi un design simplificat, rapid și ușor de asamblat”, spune Knight.

O altă caracteristică a acestei macarale de 227 t o reprezintă designul extra-lat al troliului. TCC-2500 are un design „purpose-buit” asemenea celorlalte modele din gama TCC de la Link-Belt, şi nu este o conversie a structurii superioare a unei macarale tot-teren.

Operatorii vor aprecia noul display color de 10 inch (25,4 cm), cu ecran tactil rezistent ce poate fi utilizat cu mănuși și se poate citi în lumina directă a soarelui. Comenzile electrice din cabină au o funcționalitate de neegalat, dar și o personalizare și o ergonomie ridicate. Vizibilitatea locului de muncă este îmbunătățită graţie celor patru camere: vedere în spate, vedere laterală asupra punctului mort la rotire și două camere individuale către troliu.

TCC-2500 se poate autoasambla uşor, iar la transport, ansamblul de bază cântăreşte sub 48 t. Paşii urmaţi pentru asamblarea utilajului sunt mai puţini complicaţi decât în cazul altor macarale similare. Odată îndepărtată remorca, macaraua rămâne suspendată pe calele hidraulice, care sunt dispuse la o lăţime mai mare decât la modelele concurente. De asemenea, sistemul de contragreutăţi are un design modular din 9 piese şi însumează o masă de 69 853 kg; acesta, troliul principal şi cu cele două unităţi de şenile pot fi transportate pe şapte remorci.

MEq
By MEq noiembrie 17, 2016 23:28