Liebherr și Leica Geosystems extind gama de sisteme de control pentru excavatoare

MEq
By MEq iulie 18, 2023 11:00

Liebherr și Leica Geosystems extind gama de sisteme de control pentru excavatoare

Story Highlights

  • Liebherr
  • Leica Geosystems
  • sisteme machine control Leica Geosystems
  • sisteme de control semi-automate pentru excavatoare hidraulice
  • semi-automatic machine control systems

Related Articles

Liebherr, în colaborare cu Leica Geosystems, membră a Hexagon, oferă din fabrică diverse sisteme de control pentru excavatoarele hidraulice. Sistemele machine control sunt sisteme de asistență pentru operator care fac proiectele și procesele de construcții mai eficiente, mai productive și mai sigure. Liebherr își extinde acum gama de sisteme de control pentru excavatoarele sale pe șenile de generația a 8-a.

Transformarea digitală în industria construcțiilor continuă cu ritm accelerat, șantierele devenind tot mai digitalizate și conectate în rețea. Sistemele de asistență pentru operator, cum sunt sistemele machine control de la Leica Geosystems, câștigă importanță. Acestea sprijină operatorii în desfășurarea activităților lor prin intermediul celor mai noi tehnologii și informații furnizate în timp real. Calitatea rezultatelor lucrărilor, eficiența proceselor de lucru, precum și siguranța pot fi crescute semnificativ – iar timpii de implementare în planificare și construcție sunt reduși.

Liebherr și Leica Geosystems extind sistemele semi-automate de control pe excavatoareSistem semi-automat de control pe excavatoarele pe șenile Liebherr G8
Sistemele machine control Leica Geosystems sunt deja disponibile în diferite versiuni pentru excavatoarele mobile și pe șenile Liebherr. Acestea includ sistemul de control al mașinii 2D pasiv și 3D pasiv pentru Generația 6 și 8, precum și sistemul semi-automat 2D „3D-ready” și semi-automat 3D pentru Generația 6.

Disponibilitatea sistemelor machine control semi-automate (atât 2D „3D-ready”, cât și 3D) a fost extinsă la excavatoarele pe șenile Generația a 8-a; sunt acum disponibile pentru modelele R 922, R 924, R 926, R 928, R 930, R 934, R 938 și R 945. Sistemul de control pasiv al mașinii 2D „3D-ready” este oferit și pentru aceste modele.

Variantele de echipamente respective sunt disponibile de la Liebherr din fabrică. Toate componentele sistemului machine control de la Leica Geosystems sunt instalate optim în timpul procesului de producție, iar clientul primește un utilaj pre-calibrat. Pot fi astfel evitate perioadele de nefuncţionare datorate instalării ulterioare.

Liebherr și Leica Geosystems extind sistemele semi-automate de control pe excavatoareOperare pasivă sau semi-automată
În funcție de situația și cerințele de șantier, Liebherr oferă sistemul de control al mașinii potrivit pentru fiecare aplicație. În timp ce în cazul unui sistem pasiv, operatorii utilajului trebuie să urmeze indicațiile de pe display-ul din cabină și să opereze ei înșiși utilajul pentru a finaliza lucrarea, sistemul semi-automat de control al mașinii oferă suport activ. Operatorul utilajului trebuie să controleze mișcările și viteza excavatorului numai prin intermediul joystick-ului. Sistemul ajustează automat mișcarea corectă a brațului pentru a crea profilul țintă.

Productivitatea poate fi crescută semnificativ prin utilizarea unui sistem de control al mașinii semi-automat. Lucrările pot fi, de asemenea, efectuate mult mai precis pe o perioadă mai lungă, reducând munca suplimentară consumatoare de timp și costisitoare. Excavatoarele din Generația 8 cu sistem pasiv machine control pot fi echipate cu un sistem semi-automat prin intermediul unui pachet software corespunzător, la cererea clientului, cu condiția să fie echipate cu un Master 5 Premium.

Diferite variante de sisteme de control al mașinii: 2D, 3D sau 2D „3D-ready”
Prin intermediul display-ului din cabină, sistemele machine control 2D sau 3D de la Leica Geosystems oferă operatorului informații despre înălțimea și înclinarea utilajului, precum și despre poziția corespunzătoare.

În timp ce un sistem machine control 2D este proiectat pentru lucrul pe suprafețe plane și înclinate, un sistem 3D utilizează modele de referință și GNSS pentru a ghida operatorul utilajului. Prin poziționare 3D GNSS, împreună cu date 3D, toate informațiile despre săpare, precum și poziția utilajului pe șantier sunt vizibile în timp real.

Cu varianta 2D „3D-ready” se poate lucra imediat în 2D, fie pasiv, fie semi-automat, în funcție de opțiunea achiziționată. Un sistem 2D poate fi actualizat ulterior la un sistem complet de control al mașinii 3D.

MEq
By MEq iulie 18, 2023 11:00