Liebherr R 920 Compact, acum disponibil la nivel internaţional

MEq
By MEq octombrie 13, 2016 15:23

Liebherr R 920 Compact, acum disponibil la nivel internaţional

Noul excavator pe şenile Liebherr R 920 Compact, prezentat în premieră în primăvară, la Bauma 2016, este de acum disponibil la nivel global. Modelul compact a fost proiectat special pentru a fi utilizat pe şantiere de dimensiuni limitate sau în zone de lucru urbane.

R 920 Compact are o greutate operaţională între 19 şi 21 t şi este propulsat de un motor de 100 kW/136 hp, ce foloseşte sistem SCR, injecţie de uree şi catalizator de oxidare, fiind compatibil cu standardele de emisii Stage IV/Tier 4f. Filtrele de particule sunt disponibile opţional. Noul model combină proprietăţile unui excavator standard pe şenile (precum performanţele ridicate şi versatilitatea) cu avantajele unui utilaj compact. Cu o rază scurtă de pivotare de doar 1850 mm, utilajul poate lucra fără probleme în zone limitate ca spaţiu. Astfel, dimensiunile lui R 920 Compact îi permit deplasarea uşoară în cadrul şantierului, dar şi transportul de la un punct de lucru la altul.

Trenul de rulare ce are la bază conceptul de proiectare Liebherr X design ce îmbunătăţeşte performanţele maşinii şi îi extinde durata de viaţă. Mecanismul de deplasare fiabil şi robust este uşor de întreţinut, iar ochiurile de ancorare integrate fac uşoară prinderea şi transportul utilajului. Totodată, clientul poate alege între patru combinaţii de tren de rulare, disponibil şi cu lamă de buldozer, iar ca opţiune este posibilă configurarea utilajului şi cu şenile de cauciuc (pentru aplicaţii în zone urbane).

Operaţiunile de întreţinere sunt foarte uşor de efectuat; nivelurile fluidelor de motor pot fi citite de la nivelul solului, iar sistemul central de lubrifiere măreşte durata de viaţă a componentelor şi siguranţa operatorului, care nu trebuie să părăsească incinta cabinei pentru a întreprinde astfel de activităţi. Mai mult, cabina este ergonomică şi spaţioasă, operatorul beneficiind de scaun (standard) cu suspensie pneumatică, aer condiţionat şi monitor color tactil de 7 inch. Excavatorul este dotat cu cameră video amplasată în spate, pe contragreutate, dar opţional se poate instala şi o cameră video laterală, pentru un plus de siguranţă. Cabina este certificată ROPS, iar fiecare configurație de excavator dispune de o ieșire de urgență deasupra geamului din spate.

MEq
By MEq octombrie 13, 2016 15:23