Liebherr prezintă noul excavator de manipulare LH 26 M Timber Litronic

MEq
By MEq septembrie 29, 2022 11:52

Liebherr prezintă noul excavator de manipulare LH 26 M Timber Litronic

Liebherr prezintă noul LH 26 M Timber Litronic, un utilaj special pentru manipularea eficientă a lemnului (buștenilor). Datorită designului său extrem de compact și manevrabilității excepționale, LH 26 M Timber este destinat operării în fabrici de cherestea și în depozite de lemn. Utilajul impresionează prin consumul de combustibil extrem de redus și prin performanța sa maximă.

Folosit ca produs combustibil, element de construcție sau materie primă pentru mobilier, lemnul este un produs universal, prietenos cu mediul și foarte popular. Pentru manipularea eficientă a lemnului, Liebherr oferă un portofoliu extins de utilaje speciale, puternice și eficiente, ideal potrivite în procesele tipice de lucru, cum ar fi încărcarea și descărcarea camioanelor și remorcilor, sortarea buștenilor sau transportul. Pentru aceste activități, performanța bună de condus, sarcinile utile mari, precum și ciclurile de lucru rapide sunt deosebit de solicitate. Cu LH 26 M Timber Litronic, Liebherr prezintă un nou excavator de manipulare pentru lemn, cu o masă operațională cuprinsă între 23.500 și 26.000 kg.

Performanță ridicată de conducere, dimensiuni compacte și manevrabilitate
Puterea motorului de 125 kW asigură sistemului un cuplu ridicat. Aceasta înseamnă că utilajul poate fi accelerat rapid. În combinație cu debitul ridicat al pompei, sunt garantate mișcări de lucru rapide și dinamice și, prin urmare, cea mai înaltă performanță de manipulare.

Datorită designului său compact, excavatorul manipulator este ideal pentru utilizare, în special în spații restrânse. Datorită razei de pivotare extrem de reduse din față și din spate, utilajul se poate roti complet chiar și în locuri înguste. Partea frontală dreapta îi permite lucrul foarte aproape de stiva sau grămada de material lemnos, aflându-se mereu în lățimea trenului de rulare. Aceasta permite o vizibilitate excelentă asupra zonei de lucru, oferă siguranță suplimentară și previne coliziunile.

Pentru o manevrabilitate ridicată, LH 26 M Timber este echipat standard cu direcție integrală. Aceasta crește stabilitatea la condus și îmbunătățește stabilitatea direcțională. Inversarea automată a direcției, care este, de asemenea, standard, garantează direcția corectă în orice moment, la deplasarea înainte sau înapoi.

Concept de tren de rulare optimizat și operare eficientă
Reglarea electrică a unghiului de pivotare in motorul de tracțiune oferă mai mult cuplu, accelerație maximă și forță de tracțiune mai mare. Acest lucru asigură o performanță de condus constant ridicată chiar și în pantă. Reglarea optimă a turatiei și a debitului asigură o eficiență a consumului de combustibil chiar și la viteză maximă.

Pe distanțe mai lungi, atașarea unei remorci la utilaj este alegerea optimă. Datorită propulsiei puternice și punților robuste, pot fi tractate remorci cu o masă de până la 60 t. Noul concept de tren de rulare cu suport de lamă în 2 puncte mărește semnificativ performanța de manipulare în operarea cu remorcă. Suportul lamei în 2 puncte garantează stabilitate maximă, precum și sarcini utile mari la încărcarea și descărcarea remorcii pe întreaga rază de pivotare. Acest lucru permite manipularea unei cantități mai mari lemn per ciclul de încărcare, crescând astfel productivitatea. Lama poate fi folosită suplimentar pentru curățarea zonei de acțiune a utilajului în depozit.

MEq
By MEq septembrie 29, 2022 11:52