Liebherr, la Pollutec 2018

MEq
By MEq noiembrie 24, 2018 14:05

Liebherr, la Pollutec 2018

În perioada 27-30 noiembrie, la a 40-a ediție a târgului Pollutec, Liebherr va expune produse pentru mai multe industrii și aplicații. Cu un accent pe aplicații terasiere, de manipulare a materialelor și de reciclare, producătorul german va prezenta și noul său motor diesel cu sistem modular SCR.

La Pollutec, Liebherr va expune încărcătorul cu braț telescopic T 55-7, un exemplu al celor 8 noi modele dintr-un total de 26 de versiuni diferite lansate în decursul anului 2018. Noile încărcătoare telescopice Liebherr sunt disponibile în două linii de modele. Prima cuprinde modelele de vârf ale gamei pentru manipularea materialelor sau pentru aplicații de producție (identificate prin sufixul S). Cea de-a doua linie include modelele simple, pentru aplicații de stivuire și ridicare. Liebherr T 55-7 reprezintă noua serie de încărcătoare telescopice.

Noile încărcătoare telescopice ating o viteză maximă de 40 km/h. Ca alternativă, utilajele sunt oferite în variante de viteză maximă de 20 km/h și 30 km/h. Acestea frâneaza fără uzură prin intermediul funcției de auto-oprire a transmisiei hidrostatice. De asemenea, funcția „Liebherr hill assist”, instalată standard, oferă siguranță și confort maxim la deplasarea în teren accidentat, datorită activării automate a frânei de mână. Performanțele mașinilor au fost îmbunătățite ca urmare a reproiectării complete a sistemului hidraulic de lucru. Liebherr echipează modelele S cu sisteme hidraulice de înaltă performanță.

Încărcătorul frontal L 546
L 546 este cel mai mare reprezentant din clasa medie a încărcătoarelor frontale pe roți. Gama cuprinde trei modele – L 526, L 538 și L 546 –, toate având reputația unor mașini puternice și fiabile. Această generație este conformă cu normele de emisii Stage IV/Tier 4f. Pentru a spori robustețea și durabilitatea acestor utilaje, Liebherr a instalat axe mai mari și a consolidat structura șasiului. Transmisia hidrostatică dovedită și eficientă impresionează prin economii de combustibil de până la 25% în comparație cu alte încărcătoare frontale din aceeași clasă de dimensiuni. Numeroasele soluții specifice în functie de aplicații le oferă o versatilitate sporită. Acest lucru le face ideale în aplicații solicitante precum cele din sectorul de reciclare. L 546 are sub capotă un motor diesel de 120 kW / 163 hp.

Motor diesel Liebherr cu sistem SCR modular
Tot la târgul de la Lyon, Liebherr va prezenta și o soluție ce respectă standardul de emisii Stage V pentru motoarele diesel. Sistemul SCR se regăsește deja pe motoarele diesel Stage IV. Acesta respectă reglementările planificate pentru motoarele diesel Stage V și este implementat pe utilajele pentru construcția de tuneluri. Sistemul de filtrare SCR face parte din conceptul de motor modular Liebherr, extrem de compact și caracterizat de intervale lungi de service de peste 4500 de ore.

Sistemul de filtrare SCR de la Liebherr cuprinde un convertor catalitic DOC ce nu necesită întreținere, un convertor catalitic SCR cu regenerare pasivă și un filtru de particule. Ca urmare, intervalele de întreținere se pot întinde la peste 4500 de ore de operare. Prin dezvoltarea in-house a motoarelor, a sistemelor de injecție, a comenzilor motorului și a soluțiilor de tratare a gazelor de evacuare, Liebherr oferă garanția unei compatibilități maxime a întregului sistem. Eficiența ridicată poate fi atinsă cu un consum redus simultan de combustibil. Ca soluție multifuncțională, unitatea de control ECU 3 a motorului cuprinde toate funcțiile de comandă pentru motoare de până la 560 kW și pentru post-tratarea gazelor de evacuare.

MEq
By MEq noiembrie 24, 2018 14:05