Liebherr își extinde gama de macarale telescopice pe șenile cu modelul LTR 1150

MEq
By MEq noiembrie 17, 2023 18:10

Liebherr își extinde gama de macarale telescopice pe șenile cu modelul LTR 1150

Story Highlights

  • Liebherr
  • macara telescopica pe senile Liebherr LTR 1150
  • telescopic crawler crane

Related Articles

Liebherr își extinde gama de macarale telescopice pe șenile cu o nouă macara de 150 de tone. LTR 1150 se poziționează exact între modelele LTR 1100 și LTR 1220. Deși noua macara are o capacitate de ridicare cu aproximativ 50% mai mare decât LTR 1100, poate fi transportată la fel de ușor și economic ca și modelul similar de 100 de tone – fie cu tot cu trenul de rulare pe șenile, cu o masă totală de 60 de tone și o lățime de transport de 3,5 metri, fie, opțional, fără șenile, cu o masă totală de doar 38 de tone și o lățime de numai 3,0 metri. LTR 1150 este prima macara telescopică pe șenile echipată cu sistemul Liebherr VarioBase, ce permite macaralei să determine capacitatea optimă de sarcină în funcție de ecartament și de unghiul de rotație.

Odată cu lansarea lui LTR 1150, Liebherr răspunde cerințelor operatorilor de macara care se confruntă cu lucrări de ridicare ce depășesc capacitatea modelului LTR 1100, dar pentru care LTR 1220 este prea mare. În ceea ce privește capacitatea de ridicare, noua macara de 150 de tone se încadrează exact între aceste două modele.

Compact și puternic, într-un singur transport
Un punct forte al noii macarale LTR 1150 este conceptul său de transport economic: nicio altă macara telescopică pe șenile de pe piață din această clasă de sarcină nu poate fi transportată complet pe semiremorci joase cu tot cu trenul de rulare pe șenile, lat de 3,5 metri. LTR 1150 nu numai că face acest lucru posibil, dar are și o masă totală de doar 60 de tone. Din acest motiv, Liebherr a inventat sloganul „Compact and strong, transport in one” pentru noua macara.

Opțional, noua macara telescopică pe șenile poate fi transportată cu o lățime de 3,0 metri – fără șenile se reduce greutatea de transport a macaralei la doar 38 de tone. Această variantă necesită un suport de ridicare cu cric format din patru cilindri pivotanți, care susțin macaraua pe sol în timp ce șenilele sunt îndepărtate și semiremorca joasă se poziționează sub macara. Acest principiu și-a dovedit avantajele pe modelul LTR 1100 de 100 de tone. Ca o noutate pe LTR 1150 – sistemul automat de asistență ajută operatorul. Acesta a fost dezvoltat pentru a permite (dez)asamblarea mai rapidă și mai ușoară a șenilelor. Cele două șenile, fiecare cântărind 11 tone, pot fi transportate împreună pe o semiremorcă standard cu o lățime de 2,55 m. Treptele de acces integrate sunt pliate în timpul transportului.

În termeni de distribuție a balastului, s-a pus un accent puternic și pe asigurarea unui transport economic la nivel mondial. Din doar patru mutări, întreaga contragreutate poate fi lestată pe macara: două ridicări pentru cele două blocuri centrale de 11 tone și două pentru platforma pivotantă de 41 de tone. Ca și în cazul macaralelor Liebherr LTM, aceasta este atașată la platforma de rotire cu ajutorul unui dispozitiv de balast hidraulic. Liebherr-AutoBallast sprijină operatorul macaralei în timpul acestui proces. Suportul pentru balastul platformei pivotante este integrat în balastul central.
Liebherr își extinde gama de macarale telescopice pe șenile cu modelul LTR 1150

O premieră pentru macaralele telescopice pe șenile: VarioBase
Sistemul VarioBase nu numai că oferă o siguranță mai mare pentru macaralele mobile telescopice, dar permite și capacități de sarcină semnificativ mai mari. LTR 1150 este prima macara telescopică pe șenile care este echipată cu acest sistem, ce determină capacitatea optimă de sarcină în timp real, în funcție de ampatamentul șenilelor și de unghiul de rotație variabil. Cele mai mari avantaje din punct de vedere al capacității de sarcină se obțin atunci când se efectuează ridicări peste colțurile șenilelor, în special la lățimi reduse ale șenilei. Sunt disponibile următoarele lățimi pentru șenile: maximum 5,8 metri; lățime redusă: 5,0 metri; lățime îngustă: 3,5 metri.

Ca și în cazul celorlalte macarale Liebherr LTR, modelul LTR 1150 este echipat cu diagrame de sarcină pentru pante de până la maximum 4° – în gradații de 0,3°, 0,7°, 1,5°, 2,5° și 4°. Pentru prima dată pe macaralele sale telescopice pe șenile, Liebherr a calculat și „WindSpeed Load Charts” pentru noul LTR 1150, ce fac posibilă operarea în siguranță chiar și la viteze mai mari ale vântului, de până la 15,6 m/s (chiar cu capacitatea maximă de sarcină în multe poziții ale brațului).

Ideală pentru parcuri eoliene și industria construcțiilor
Datorită performanțelor sale ridicate și caracteristicilor excelente de pick & carry, noua LTR 1150 este ideală pentru sarcini auxiliare în asamblarea turbinelor eoliene. Este capabil să asambleze macarale pe șenile până la clasa de 1.000 de tone și poate muta componente cu o masă de peste 60 de tone. Componentele turbinelor eoliene, cum ar fi nacelele și butucii, se află într-o gamă de greutate similară.

De asemenea, este extrem de atractivă și pentru șantierele de construcții, unde trebuie efectuate multe ridicări în locuri diferite (de exemplu în construcția de clădiri industriale). Echipată cu un vârf de braț scurt și puternic și cu dispozitiv de ridicare suplimentar, LTR 1150 poate muta sarcini de până la 34,6 tone în poziția dorită. Gama de echipamente (atașamente) de lucru pentru brațul telescopic de 52 de metri include și un braț suplimentar dublu pliabil, reglabil hidraulic, precum și extensii telescopice de braț care permit atingerea unei înălțimi de ridicare de până la 83 de metri.

MEq
By MEq noiembrie 17, 2023 18:10