Liebherr a prezentat în premieră la Bauma 2022 buldozerul PR 766 Generația 8

MEq
By MEq decembrie 11, 2022 16:47

Liebherr a prezentat în premieră la Bauma 2022 buldozerul PR 766 Generația 8

Story Highlights

  • Liebherr
  • buldozer Liebherr PR 766 G8
  • Bauma 2022
  • buldozer cu transmisie hidrostatica
  • tren de rulare cu pinion de antrenare inaltat (high drive)

Related Articles

PR 766 G8 extinde și mai mult flota Liebherr de buldozere pe șenile, cu o greutate operațională de până la 55 de tone. În același timp, gama de aplicații pentru acest utilaj a fost extinsă și pentru sectorul minier: la fel ca modelul mai mare Liebherr PR 776, buldozerul Liebherr PR 766 G8 este echipat acum cu tren de rulare High Drive (cu pinion înalt de antrenare), dovedit și testat pentru aplicații miniere grele.

Un buldozer multifuncțional pentru manipularea materialelor și operațiuni miniere
Liebherr PR 766 G8 face parte din cea mai recentă generație de utilaje, dezvoltate special pentru a permite clienților să profite de potențialul său enorm în aplicații-cheie. Trenul de rulare nou proiectat funcționează în combinație cu toate avantajele cabinei și confortului de operare, pentru a maximiza performanța și productivitatea om/utilaj. Transmisia diesel-hidraulică poziționează buldozerul într-o clasă superioară, cu convertizoare convenționale de cuplu. În special în ceea ce privește consumul, acest lucru oferă avantajele reale în eficiență față de generațiile anterioare.

Noul PR 766 G8 este propulsat de un motor diesel Liebherr cu 8 cilindri, cu o putere maximă de 360 kW (490 hp) și îndeplinește standardele de emisii Etapa V și Tier 4f. Greutatea operațională a buldozerului hidrostatic este de până la 54,3 t, cu capacități disponibile ale lamei de 13,6 m³ (lamă semi-U) sau 17 m³ (lamă în U).

Transmisia hidrostatică infinit variabilă permite maximizarea utilizării și economisirea resurselor. Componentele transmisiei și sistemul inteligent de management al motorului Liebherr sunt perfect sincronizate, astfel încât motorul diesel să fie menținut la turație constantă, în limite optime. Acest lucru diferențiază cu adevărat sistemul de propulsie Liebherr de modelele similare din clasa D9 disponibile pe piață, la care turația motorului fluctuează semnificativ în timpul utilizării.

Toate buldozerele pe șenile Liebherr din generația a 8-a au standard funcția ECO. Operatorul poate selecta între modurile de performanță înaltă (inclusiv Power Boost automat) și economie maximă, pentru a asigura economii suplimentare de combustibil în aplicațiile ușoare-medii.

Componente rezistente produse in-house
Motoarele Liebherr și-au dovedit eficiența în aplicațiile de construcții în întreaga lume. Dezvoltat pentru cele mai dure condiții de operare, construcția robustă și tehnologia de ultimă oră a acestor motoare asigură o siguranță optimă în exploatare și o durată de viață îndelungată. Transmisia hidrostatică Liebherr, dovedită și testată, elimină nevoia de componente cu uzură ridicată, cum ar fi transmisiile manuale, ambreiaje de direcție sau frâne de serviciu. În schimb, lucrează cu pompe și motoare hidraulice de înaltă calitate, care sunt practic fără uzură și foarte fiabile în funcționare.

Tren de rulare High Drive pentru aplicații miniere grele
Pentru a se plia mai bine pe cerințele de operare grele din terenurile stâncoase, designul cu pinion de antrenare înălțat de pe buldozerul mai mare de 70 de tone a fost adaptat special pentru modelul PR 766 G8.

Rolele de ghidare cu rulmenți pivotanți și rolele de șenile absorb șocurile și mențin o tracțiune foarte bună a șenilelor. Acest lucru permite trenului de rulare să se adapteze mai bine la suprafața solului, atunci când ruleaza în teren stâncos. Însă un factor de o importanță majoră este poziția ridicată a reductorului final: High Drive reduce uzura pinioanelor și a bucșelor de rulment și protejează transmisia finală și etanșările sale.

Confortul operatorului: cabină cu comenzi intuitive
Cabina a fost dezvoltată special pentru această clasă de utilaje. Folosind funcția de joystick Liebherr, operatorul este capabil să controleze toate mișcările de conducere și de direcție dintr-un singur dispozitiv electronic.

Cabina este plină de dotări speciale, incluzând comenzi centralizate, un afișaj tactil de 9 inch, spații generoase de depozitare și o ladă frigorifică. Operatorul poate folosi afișajul pentru a accesa toți parametrii-cheie ai utilajului și pentru a seta modurile de operare, cum ar fi funcția ECO, reducerea automată a turației motorului sau răspunsul de conducere și direcție, precum și pentru a opera funcțiile de confort și siguranță, cum ar fi camera standard pentru marșarier.

PR 766 G8 are o stație de lucru spațioasă, oferind cele mai bune condiții pentru o operare fără oboseală. Toate comenzile pentru tracțiune, lamă și ripper pot fi setate de operator în cea mai ergonomică poziție pentru el. Joystick-ul ergonomic este proiectat pentru poziția optimă a mâinii, asigurând cel mai bun confort posibil în timpul funcționării. Scaunul are un comutator de contact integrat pentru a detecta automat prezența operatorului, fără a fi necesita acționarea unui manete de siguranță.

Vizibilitate excelentă asupra lamei și de jur împrejur
Designul modern al noului buldozer Liebherr PR 766 G8 oferă operatorului o vedere clară în toate direcțiile, permițând lucrul eficient și sporind siguranța în funcționarea zilnică.

Designul include margini rotunjite ale caroseriei și părți laterale înclinate, geamuri panoramice și un profil minim pentru protecția ROPS/FOPS integrată la nivelul cabinei, pentru o vizibilitate optimă împrejurimilor, a lamei și a ripper-ului spate. Vederea nu este obstrucționată de sistemul de evacuare sau de platforma de acces. Aceasta din urmă asigură accesul la cabină, precum și la punctele de service și la punctele de umplere cu fluide hidraulice.

LED-urile moderne (1.200 lm) sunt folosite pentru iluminarea optimă a zonei de lucru. Iluminatul modular (inclusiv faruri suplimentare sau LED-uri de înaltă performanță cu 4.200 lm) este parte integrantă a designului utilajului.

Accesibilitate optimă pentru service și intervale lungi de înlocuire
Noul buldozer Liebherr este proiectat pentru un acces rapid la punctele centralizate întreținere, cu trape de acces cu deschidere largă și uși ale compartimentului motor, o cabină rabatabilă standard și un ventilator de răcire opțional care poate poate pivota lateral, pentru curățare.

Buldozerele miniera Liebherr (PR 766 și 776) au stații de service la nivelul solului în partea din spate. Întreținerea zilnică și service-ul pot fi efectuate rapid și în siguranță de la nivelul solului. Sistemele electrice includ întrerupătoare pentru iluminatul de acces, oprire de urgență și blocare la nivelul solului (dezactivarea sistemului electric pentru întreținere). Pentru lichide hidraulice și combustibil, există o conexiune cu schimbare rapidă pentru motor, cutie de transfer al pompei și ulei hidraulic, precum și un dispozitiv de realimentare rapidă.

Sistemul standard de management al flotei LiDAT permite apelarea și gestionarea eficientă a lucrărilor de service necesare, a mesajelor de avertizare, a poziției utilajului, a datelor de consum curent și a nivelurilor fluidelor de alimentare. În funcție de tipul de abonament, datele sunt actualizate de mai multe ori pe zi și pot fi apelate oricând prin Internet. O alarmă automată poate fi configurată pentru notificări/informații cu prioritate ridicată, de exemplu, atunci când utilajul părăsește o zonă predefinită sau în cazul unor stări critice de funcționare.

MEq
By MEq decembrie 11, 2022 16:47