Komatsu va colabora cu NVIDIA pentru a aduce inteligența artificială pe șantiere

MEq
By MEq decembrie 16, 2017 00:10

Komatsu va colabora cu NVIDIA pentru a aduce inteligența artificială pe șantiere

Komatsu a ales NVIDIA ca partener pentru a aduce AI (Artificial Intelligence) pe șantiere, făcându-le mai sigure și mai eficiente. În urma parteneriatului, Komatsu va folosi GPU-urile (Graphics Processing Units) NVIDIA pentru a vizualiza și analiza în întregime șantierele de construcții. Platforma NVIDIA Jetson AI va fi creierul utilajelor grele desfășurate pe șantiere, permițând îmbunătățirea siguranței și a productivității.

„Inteligența artificială capătă amploare în toate industriile, iar următoarea ei frontieră sunt utilajele inteligente autonome”, a declarat fondatorul și CEO-ul NVIDIA. „Utilajele viitoare vor percepe mediul înconjurător și vor fi mereu în alertă, ajutând operatorii să lucreze mai eficient și mai sigur. Construcțiile și industria minieră vor beneficia foarte mult de aceste progrese.”

Sectorul construcțiilor este cel mai recent dintr-o serie de industrii în care NVIDIA a semnat acorduri cu lideri de piață pentru a ajuta la revoluționarea modului în care se lucrează. Printre acestea se numără parteneriatele cu peste 225 de producători de mașini, startup-uri și companii de cercetare – printre care Audi, Tesla, Toyota și Volvo – pentru condusul autonom.

Industria construcțiilor e pregătită pentru beneficiile AI
Riscurile și ineficiența din industria construcțiilor o fac deosebit de potrivită pentru îmbunătățirile oferite de inteligența artificială (AI). Șantierele de construcții sunt în general considerate printre cele mai periculoase locuri de muncă din cauza prezenței utilajelor grele, a terenului accidentat și a activității continue.

AI va consolida inițiativa „SMARTCONSTRUCTION”
Pentru a contribui la rezolvarea acestor probleme, Komatsu a lansat în 2015 inițiativa „SMARTCONSTRUCTION”, o solutie IoT, conectând datele despre lucrători și obiectele de pe șantier pentru a face lucrările mai sigure și mai productive. Inițiativa a fost introdusă în peste 4000 de șantiere din Japonia, cu intenția de a o extinde atât pe plan intern, cât și internațional.

Extinzând inițiativa SMARTCONSTRUCTION, Komatsu va utiliza tehnologia NVIDIA pentru a crea vizualizări 3D ale șantierelor de construcții, afișând în timp real interacțiunea dintre oameni, mașini și obiecte. Utilajele costisitoare pot fi monitorizate îndeaproape pentru a se asigura că sunt utilizate cu o eficiență optimă.

GPU-urile NVIDIA vor comunica cu drone și camere video pe șantierele de construcții, funcționând ca o platformă AI pentru analiză și vizualizare. SkyCatch le va permite dronelor să adune și să mapeze imagini 3D pentru vizualizarea terenului. OPTiM, o companie de software management al IoT, va furniza o aplicație pentru identificarea persoanelor și a utilajelor, folosind camere de supraveghere. Ambii parteneri sunt, de asemenea, membri ai programului NVIDIA pentru inițierea AI.

În centrul colaborării se află NVIDIA Jetson, o platformă ce furnizează tehnologie AI de ultimă oră. Lucrând în tandem cu tehnologia cloud NVIDIA, Jetson va acționa camerele montate pe utilajele de construcții Komatsu și va permite o vizualizare de 360 grade, pentru a identifica oamenii și utilajele din apropiere, prevenind astfel coliziunile și alte accidente. Jetson va fi de asemenea utilizat în camerele stereo amplasate în cabinele utilajelor pentru construcții, evaluând în timp real condițiile în schimbare și instruind operatorul în consecință. Aplicațiile viitoare includ randări de înaltă rezoluție și simulări virtuale ale șantierelor de construcții și miniere, împreună cu controlul automatizat al mașinilor.

MEq
By MEq decembrie 16, 2017 00:10