Komatsu Ltd. achiziționează Quadco & Southstar

MEq
By MEq ianuarie 30, 2018 22:14

Komatsu Ltd. achiziționează Quadco & Southstar

Luna aceasta (ianuarie 2018), Komatsu Ltd. a semnat un angajament pentru preluarea de la compania Prenbec Equipment Inc. (cu sediul în Quebec, Canada) a operațiunilor de atașamente forestiere Quadco & Southstar, excluzând însă divizia de utilaje Tanguay și Forespro. Achiziția se va realiza printr-o subsidiară deținută în întregime de Komatsu în Statele Unite și se așteaptă să se încheie în februarie 2018.

Prin adăugarea capurilor de tăiere Quadco și a capurilor de recoltare mari de la Southstar la liniile existente Log Max și Komatsu de capuri de recoltare mici și mijlocii, Komatsu va deveni lider în industria echipamentelor forestiere. Aceasta îi va permite companiei Komatsu să ofere clienților săi o gamă completă de accesorii forestiere. Quadco și Southstar vor continua să funcționeze sub un regim de companii independente în cadrul grupului Komatsu, în urma încheierii achiziției, și își vor menține rețelele de vânzări existente. Pentru a oferi clienților o valoare îmbunătățită, va fi creată o divizie de atașamente forestiere în cadrul Komatsu Forest AB, care va gestiona mărcile Quadco, Southstar și Log Max.

Atașamentele forestiere sunt clasificate în două categorii:
metoda Cut-to-Length (CTL), care presupune folosirea unui utilaj de recoltat (harvester) și a unui transportor (forwarder) – populară în Europa;
metoda Full Tree Length (FTL), care implică folosirea unui cap de tăiere (feller buncher) atașat la un utilaj purtător (utilaj de bază) și a unui skidder – populară în America de Nord.
Piața mondială a utilajelor forestiere, inclusiv a echipamentelor forestiere, continuă să crească rapid. Se anticipează o creștere specială pe piața nord-americană, acolo unde predomină metoda FTL.

MEq
By MEq ianuarie 30, 2018 22:14