Kobelco își expune gama mică de excavatoare la GaLaBau 2018

MEq
By MEq august 17, 2018 14:10

Kobelco își expune gama mică de excavatoare la GaLaBau 2018

Producătorul japonez Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME) este decis să-și crească prezența pe piața germană, în segmentul excavatoarelor de talie medie și mică, anunțându-și prezenta la expoziția intenațională GaLaBau, din perioada 12-15 septembrie, la Nürnberg. Germania este o piață importantă, cu un uriaș potențial, motiv pentru care Kobelco va aduce aici ultimele sale modele.

Ca producător specializat în excavatoare, Kobelco produce utilaje de top, iar mini-excavatoarele sunt un segment important al întregii sale game de produse. În ultimii 3 ani, producătorul japonez a investit în mod semnificativ în dezvoltarea și îmbunătățirea acestei populare categorii de greutăți operaționale mici, iar în prezent oferă o gamă largă de modele, de la utilaje mici de 1 tonă cu rază scurtă, pentru șantiere compacte, până la modele mai mari de până la 8,5 tone.

Această investiție și dezvoltare continuă înseamnă că multe dintre tehnologiile de pe modelele de capacitate mai mare pot fi regăsite acum pe mini-excavatoarele Kobelco. De exemplu, tehnologia inovatoare iNDr (Integrated Noise & Dust Reduction cooling system) a fost introdusă inițial pe mașinile mai mari cu rază scurtă de rotire, dar acum e integrată pe numeroase miniexcavatoare, începând de la modelul SK28SR-6 în sus. Astfel, clienții mașinilor de capacitate mai mică pot beneficia de aceeași fiabilitate remarcabilă și operare cu zgomot redus, ideale în zonele urbane. La GaLaBau, KCME va prezenta modelele SK28SR-6, SK30SR-6, SK35SR-6, SK45SRX-6 și SK55SRX-6 împreună cu excavatoarele mici SK10SR-2 și SK17SR-3.

Sectorul de excavatoare medii din Germania a înregistrat o ușoară creștere în ultimele 12 luni, iar Kobelco are o serie de soluții pentru cerințele acestui segment. SK75SR-3 și SK85MSR-3 sunt renumite ca „excavatoare light heavy”, deoarece designul lor încorporează tehnologia existentă a utilajelor grele Kobelco. Pe lângă tehnologia iNDr, SK75SR-3 și SK85MSR-3 pot fi echipate și cu diferite atașamente în plus față de brațele lor standard. Un alt avantaj al utilizării designului mașinilor grele în cadrul clasei de excavatoare medii este dimensiunea crescută a cabinei operatorului, care oferă o zonă de lucru mare și un confort mai bun în toate mediile de lucru.

La stand, modelul KS75SR-3 va fi echipat cu atașament Side Drain și rotor basculant Rototilt R3, pentru o flexibilitate mai mare în diferite aplicații. Modelul SK85MSR-3 vine cu braț din două piese, care îi permite operatorului să ajusteze raza și înălțimea de lucru și să lucreze în spații foarte strâmte. Mașina va fi echipată cu o cuplă rapidă OQ45 de la OilQuick, placă vibratoare MTS și sistem de control iDig 2D.

MEq
By MEq august 17, 2018 14:10