Kässbohrer a sărbătorit împlinirea a 125 de ani

MEq
By MEq iulie 3, 2018 22:32

Kässbohrer a sărbătorit împlinirea a 125 de ani

Kässbohrer, inovatorul producător de semiremorci și cel care a deschis drumul spre remorca modernă, deținător a numeroase proiecte de cercetare și dezvoltare, a numeroase premii și partener în Aeroflex Project, a sărbătorit 125 de ani de inovare printr-un eveniment de două zile care a avut loc în perioada 13-14 iunie 2018 în Ulm, acolo unde compania a fost fondată în 1893.

Kässbohrer este una dintre cele mai vechi companii de remorci din Europa; bazele sale au fost puse de Karl Kässbohrer în 1893, în Ulm, Germania. Primul autovehicul Kässbohrer era produs în 1907, producția continuând cu primele remorci cu axe 2×4. Karl Kässbohrer a început construcția primei semiremorci cisternă la începutul anilor ’30. În 1931, Kässbohrer a solicitat două brevete, care au schimbat dinamica producției de vehicule. Unul dintre brevetele lui Karl Kässbohrer se referea la cuplajul semiremorcii, care era extrem de fiabil și necesita o întreținere redusă, acesta deschizând calea către semiremorcile de azi cu 3 punți. Cuplajul Kässbohrer a schimbat cursul întregii industrii de transport. Celălalt brevet viza producția primei remorci low-bed cu o capacitate de 12 tone. În plus, Kässbohrer a început să producă semiremorci pentru transportul de produse chimice lichide și mărfuri agabaritice. De asemenea, prima semiremorcă low-bed de 40 de tone capacitate a fost fabricată tot de Kässbohrer, în 1938. În octombrie 1953, fost introdusă în sector prima semiremorcă siloz cu sistem hidraulic de basculare.

Enginuity – o combinație de termeni: „engineering & ingenuity”
Din 2002, motto-ul companiei Kässbohrer este Enginuity. Fiind un termen compus din combinarea celor două cuvinte ”inginerie” (engineering) și ”ingeniozitate” (ingenuity), motto-ul însumează echilibrul perfect dintre cele două. Kässbohrer dezvoltă în mod continuu produse și servicii, încorporând tendințele emergente ale mediului economic global, precum sustenabilitatea, digitalizarea, internet of things (IoT), artificial intelligence (AI) sau orice altă dezvoltare științifică.

Produse inovatoare cu tehnologie de vârf
Eforturile companiei orientate spre inovație s-au axat pe produse și servicii de înaltă calitate care încorporează cea mai recentă tehnologie disponibilă. Datorită infrastructurii puternice de cercetare și dezvoltare și capacității de producție a noilor tehnologii, Kässbohrer este pionierul industriei de transport din Europa. Oferind cea mai largă gamă de produse din Europa, compania continuă să-și extindă portofoliul de produse cu ajutorul tehnologiilor de inovație premiate. Gama de produse cuprinde segmente precum semiremorci cu prelată, cisterne, silozuri, șasiuri pentru containere cu platformă joasă, semiremorci frigorifice, basculante. Acestea sunt dezvoltate pentru a răspunde provocărilor clienților, cu obiective de maximă eficiență operațională, siguranță și durabilitate în toate sectoarele și țările în care operează.

Proximitate față de centrele logistice
Puterea companiei Kässbohrer stă în unitățile sale de producție dotate cu tehnologie de vârf. Localizarea și calitățile acestor fabrici sunt rezultatul unei planificări strategice cuprinzătoare. Kässbohrer are patru fabrici diferite: două în Germania, una în Rusia și una în Turcia. Sediul central al operațiunilor din Europa Occidentală este în Goch, Germania, unde Kässbohrer se află în centrul transportului intermodal și oferă acces ușor în țările vecine Germaniei. Locația poate fi descrisă ca „poarta Europei spre est și către lume”. Al doilea site de producție din Germania este situat în Ulm și și-a început activitatea în 2017. Cu această nouă fabrică, compania germană Kässbohrer a revenit acasă, acolo unde a fost fondată în 1893, cu 125 de ani în urmă. Compania a deschis, de asemenea, o fabrică de producție în Tula, Rusia, în 2012. Nu în cele din urmă, cea mai mare fabrică de producție Kässbohrer este situată în Adapazarı, Turcia.

MEq
By MEq iulie 3, 2018 22:32