Kalmar va colabora cu Coast Autonomous pentru accelerarea dezvoltării de soluții robotizate

MEq
By MEq ianuarie 5, 2022 16:11

Kalmar va colabora cu Coast Autonomous pentru accelerarea dezvoltării de soluții robotizate

Kalmar, membră a Cargotec, a semnat un acord de dezvoltare comună cu Coast Autonomous Inc. pentru a accelera dezvoltarea și lansarea de soluții robotizate în oferta sa de echipamente mobile. Pentru a sublinia interesele comune pe termen lung ale parteneriatului dintre companii, Kalmar a devenit acționar minoritar al Coast Autonomous.

Acordul de dezvoltare comună și investiția în Coast Autonomous vine în urma lansării portofoliului Kalmar Robotic – o viitoare gamă de soluții de echipamente mobile inteligente, flexibile și autonome, concepute pentru a îmbunătăți siguranța, eficiența eco și productivitatea manipulării mărfurilor și materialelor în porturi și terminale, în centre de distribuție şi în logistică grea.

Coast Autonomous este un start-up de tehnologie de conducere autonomă cu sediul în California, SUA, care oferă soluții de mobilitate pentru transportul oamenilor și al bunurilor în medii urbane și industriale. Coast Autonomous a dezvoltat un sistem propriu de vehicule autonome, sistem ce include cartografierea și localizarea, robotică și inteligența artificială, managementul și supravegherea flotei. În faza inițială, parteneriatul dintre Kalmar și Coast Autonomous se va concentra pe funcționalitatea conducerii autonome a tractorului autonom pentru terminale Kalmar RoboTractor.

„Parteneriatul dintre Kalmar și Coast Autonomous evidențiază importanța colaborării în industria noastră, în special în domeniul roboticii. Tehnologia unică oferită de Coast, ce abordează siguranța la fiecare nivel, și experiența largă în soluțiile de conducere autonomă ne oferă o oportunitate excelentă de a accelera pașii către robotizare și către lansarea portofoliului robotizat Kalmar. Deoarece siguranța este criteriul-cheie în tot ceea ce facem la Kalmar, suntem încântați de colaborarea cu Coast și de oportunitatea de a integra soluțiile lor sigure de conducere autonomă, care vor permite în viitor operarea autonomă în medii cu trafic mixt”, a spus Lasse Eriksson, Vicepreședinte, Technology la Kalmar.

MEq
By MEq ianuarie 5, 2022 16:11