K-Tec va construi screpere folosind oțel fossil-free în colaborare cu SSAB

MEq
By MEq iunie 10, 2024 20:12

K-Tec va construi screpere folosind oțel fossil-free în colaborare cu SSAB

K-Tec a încheiat un acord cu SSAB și va deveni primul producător de screpere grele pentru construcții care va folosi în linia sa de utilaje pentru terasamente oțel SSAB produs fără materii prime fosile (fossil-free).

Membră a K.A. Group, K-Tec face primul pas către eliminarea emisiilor de carbon prin accentul pus pe selecția materialelor. În calitate de partener al SSAB, K-Tec va avea acces la livrări-pilot de oțel SSAB produs fără materii prime fosile, care are practic zero emisii de dioxid de carbon de pe urma procesului de fabricare. Oțelul va fi utilizat inițial în produsele cheie ale K-Tec care deservesc industriile de construcții și minieră.

Dan Pashniak, președinte și CEO al K.A. Group, a spus: „Suntem încântați că marca noastră de utilaje de terasamente K-Tec va fi primul producător de screpere care va folosi oțel SSAB fossil-free, continuând astfel angajamentul nostru pentru inovare. De asemenea, este o onoare pentru organizația noastră de a fi primul partener canadian de producție pentru SSAB în această inițiativă importantă pentru industria noastră. Suntem bucuroși de colaborarea cu SSAB, în demersul lor de a furniza soluții de oțel fabricat cu emisii reduse de carbon, pentru un viitor sustenabil.”

K-Tec va construi screpere folosind oțel fossil-free în colaborare cu SSABAceastă inițiativă de colaborare este următorul pas al K-Tec în reducerea emisiilor și îmbunătățirea durabilității pentru clienții săi. K-Tec proiectează, produce și livrează deja echipamente puternice și ușoare pentru lucrări terasiere, folosind oțel ce poartă mărcile Hardox și Strenx de la SSAB.

Avantajul masiv al screperelor K-Tec este utilizarea oțelului ușor și rezistent, astfel încât echipamentele să poată transporta mai mult material. În plus, screperele de mare capacitate K-Tec permit o productivitate mai mare, necesitând mai puține cicluri pe zi pentru a reduce amprenta de carbon, comparativ cu metodele tradiționale de lucrări terasiere.

În calitate de lider pe piața oțelurilor premium, SSAB intenționează să revoluționeze întregul proces de fabricare a oțelului prin producerea de oțel cu emisii zero de dioxid de carbon. Livrările pilot de oțel fosile-free SSAB sunt realizate folosind tehnologia unică HYBRIT, care a fost dezvoltată de SSAB împreună cu producătorul de minereu de fier LKAB și compania de energie Vattenfall. Tehnologia HYBRIT folosește hidrogen gazos, provenit din surse de energie electrică fără eliminarea emisiilor de carbon fosil, pentru a produce fier spongios destinat producției de oțel. Emisiile de dioxid de carbon sunt eliminate, iar în schimb, produsul secundar este apa. Rezultatul este eliminarea emisiilor de carbon fosil.

MEq
By MEq iunie 10, 2024 20:12