John Deere stabilește un nou standard în exploatarea forestieră, odată cu utilajele mari din noua Serie H

MEq
By MEq aprilie 29, 2024 12:14

John Deere stabilește un nou standard în exploatarea forestieră, odată cu utilajele mari din noua Serie H

Story Highlights

  • John Deere
  • noua Serie H de utilaje forestiere John Deere
  • harvestere mari John Deere 1270H și 1470H
  • forwardere mari John Deere 2010H și 2510H
  • Noile brațe de macara F9 și F10
  • noua cheie inteligentă pentru cabină (Intelligent Cabin Key)
  • TimberMatic H
  • cap de recoltare H216
  • Noua Serie H stabilește un nou standard

Related Articles

Noile harvestere și forwardere de clasă mare din Seria H demonstrează o productivitate mai bună, cu un consum mai redus de combustibil, o stabilitate mai mare și o ergonomie crescută pentru operator. Cu inovații de vârf în industrie, John Deere este lider în stabilirea de noi standarde pentru sistemele de producție în operațiunile utilajelor forestiere. Investițiile în dezvoltarea de produse, în inovare și tehnologie au ca rezultat soluții ce îmbunătățesc afacerile clienților, acum și în viitor.


John Deere lansează primele modele de utilaje forestiere pe roți „cut-to-length” din Seria H. Modelele de clasă mare (harvesterele 1270H și 1470H și forwarderele 2010H și 2510H) și-au făcut debutul în cadrul evenimentului de lansare de la Helsinki, din 24 aprilie 2024. Clasa de dimensiuni a forwarderelor este nouă și include modelele 2010H de 20 t capacitate de încărcare și 2510H de 25 t capacitate de încărcare.

John Deere stabilește un nou standard în exploatarea forestieră, odată cu utilajele mari din noua Serie HHarvestere
Motorul foarte performant al noilor harvestere din seria H are cu 10% mai multă putere și cuplu. Sistemul hidraulic nou cu trei pompe dedicate asigură mai multă putere hidraulică și presiune de lucru mai mare. Fiind optimizat, acesta asigură o economie echilibrată de combustibil.

Noul sistem Active Frame Lock aduce mai multă stabilitate, indiferent dacă utilajul lucrează în pante abrupte sau pe teren plat. Acesta facilitează lucrul când brațul este în poziție laterală și oferă operatorului o zonă de lucru mai mare. Comparativ cu Seria G, harvesterele Seria H vin cu o productivitate crescută și un consum de combustibil mai mic per metrul cub recoltat.

Noi brațe de harvester. Noul braț H7 pentru harvestere are acum cu aproximativ 10% mai multă putere de ridicare și cuplu de rotire. Noul braț H9 are, de asemenea, aceeași creștere de 10% a puterii de ridicare, iar cuplul de rotire este cu 5% mai mare decât pe modelul anterior.

Un nou design al cabinei, pentru confortul operatorului și vizibilitate îmbunătățită
Harvesterele mari John Deere 1270H și 1470H din Seria H au un nou șasiu spate și o nouă poziționare a motorului, a rezervoarelor de ulei hidraulic și de combustibil și a pompelor. Designul utilajelor reflectă colaborarea dintre John Deere și BMW Design Works. Pe ambele modele de harvestere, motorul a fost rotit la 180 de grade. Rezervoarele de ulei hidraulic și combustibil, precum și pompele au fost amplasate în fața motorului, iar radiatorul și ventilatorul, în spatele mașinii. Aceste schimbări fac cabina foarte silențioasă. Totodată, spatele utilajului a fost coborât, îmbunătățind semnificativ vizibilitatea în spate. Noii cabine i s-a mărit unghiul de pivotare pe fiecare parte cu 30 de grade. Prin urmare, cabina se rotește acum la 220 de grade. De altfel, cabina rotativă și cu autonivelare este acum standard pe utilajele mari din Seria H.

Avantajele oferite de Intelligent Boom Control au fost recunoscute încă din 2013. Popularul și unicul IBC 2.0 este acum o funcție standard pe harvesterele mari din Seria H. Mai mult, John Deere continuă să dezvolte tehnologia IBC.

John Deere stabilește un nou standard în exploatarea forestieră, odată cu utilajele mari din noua Serie HForwardere
Noul design al forwarderelor de clasă mare – 2010H și 2510H – împarte același compartiment nou al motorului, iar aceeași capotă proiectate în colaborare cu BMW Design Works. Noile forwardere mari de 20 și 25 de tone au o capacitate de încărcare cu 25% mai mare. Noua transmisie twin-motor de pe forwarderul 2510H oferă, de asemenea, o viteză de deplasare cu 50% mai mare. Transmisia twin-motor este o opțiune disponibilă și pentru forwarderul 2010H.

Noile brațe de macara, F9 și F10, oferă mai multă putere și o rază mai mare. F10 are o nouă rază de 10,2 m, iar pentru brațul F9, raza de lucru mai mare este de 10,7 m. Furtunurile hidraulice și traseele lor au fost îmbunătățite. Noul F10 este cel mai puternic braț de forwarder de pe piață. Cu un cuplu de ridicare crescut cu 40% și un cuplu de rotire cu 22% mai mare, se pot folosi acum opțiuni mai mari de graifere. De asemenea, noul braț F9 are cu 13% mai mult cuplu de ridicare și cu 10% mai mult cuplu de rotire.

Noua geometrie a brațelor, cu cinci puncte de îmbinare între brațul principal și vârful de braț, oferă un control mai bun, precizie în manipularea sarcinii și o viteză mai constantă pe întregul ciclu de încărcare. Pentru a ușura lucrul în pante abrupte, unghiul de înclinare înapoi este de 22 de grade în spate, ceea ce îmbunătățește funcția de pivotare a brațului.

Noua funcție de blocare a șasiului aduce mai multă stabilitate, chiar și încărcat complet. Noul sistem de blocare a șasiului pe bază de cilindru asigură stabilitate în transportul sarcinilor mari pe distanțe lungi.

Soluții noi pentru transportul eucaliptului. Oferta John Deere include un cadru spate foarte lung, potrivit pentru tije de eucalipt de 7,2 m. Noua tăblie a zonei de încărcare are un design mai robust. Tăblia principală este rigidă, iar cea superioară, separată, se mișcă hidraulic. Sistemul IBC 3.0 cu funcții automate – back to bunch, back to load și modul automat de transport – este acum standard pe forwarderele mari din Seria H.

John Deere stabilește un nou standard în exploatarea forestieră, odată cu utilajele mari din noua Serie HCabinele John Deere sunt proiectate pentru ca operatorii să fie energici pe tot parcursul zilei
De la interfețe intuitive la un design ergonomic și de la un mediu silențios la puncte de service accesibile, fiecare aspect este conceput pentru a îmbunătăți experiența operatorului și ușurința de utilizare. John Deere înțelege valoarea minimizării oboselii și a conservării energiei pentru ceea ce contează cu adevărat.

Cabinele contribuie din plin la bunăstarea operatorului, iar ergonomia joacă un rol important în productivitate. Noul design al cabinei se bazează pe feedback-ul operatorilor. Designul modernizat al cabinei se potrivește cu cel al utilajelor din Seria H. La interiorul cabinei sunt folosite materiale ce izolează zgomotul. Prizele de aer proaspăt relocate și controlul îmbunătățit al climei asigură o temperatură stabilă în condiții variabile.

Noua Serie H vine cu o iluminare extinsă și de mai bună calitate pentru o vizibilitate sporită în jurul zonei de lucru. Noul design interior oferă operatorului mai mult spațiu de depozitare. O tavă pentru telefon cu încărcător wireless, un loc pentru pantofi, o sticlă de apă, o zonă de răcire și o masă pentru tava de prânz. Alte caracteristici includ un nou display secundar pentru funcțiile de bază ale mașinii și camerele video, mai multe prize de încărcare, o nouă pedală pentru selectarea direcției de mers, nou sistem audio premium cu subwoofer și speakere. De asemenea, cotiere și comenzi noi, precum și butoane principale configurabile. Joystick-urile cu butoane programabile sunt acum disponibile pe harvesterele H Series.

Noile opțiuni pentru scaune includ un scaun din piele și un scaun heavy-duty. Sunt disponibile și versiuni de scaun „basic” și „comfort”. Ventilația este disponibilă pentru toate opțiunile de scaun.

John Deere introduce noua cheie inteligentă pentru cabină (Intelligent Cabin Key) – o cheie personală care acum deblochează de la distanță ușa utilajului și pornește PC-ul și sistemul de control TimberMatic, cu configurații specifice ale operatorului. Cheia inteligentă pentru cabină poate fi personalizată și pentru tehnicienii de service și șoferii de camion și include un dispozitiv de imobilizare.

John Deere stabilește un nou standard în exploatarea forestieră, odată cu utilajele mari din noua Serie HNoua automatizare TimberMatic H
Noua automatizare TimberMatic H oferă o interfață de utilizator intuitivă, îmbunătățită vizual, concepută pentru profesioniștii din domeniul forestier. Sistemul de control complet nou susține capacitatea operatorului de a avea o performanță superioară în exploatarea forestieră. Interfața de utilizator complet reproiectată este mai simplă și ușor accesibilă. Sistemul de automatizare H creează o experiență de utilizator comună și consistentă pentru toate produsele. Noua vizualizare include opțiuni pentru vedere pe timp de noapte și de zi, iar informațiile relevante sunt afișate pe display.

Capacitatea de service
John Deere introduce cele mai lungi intervale de service de pe piață – până la 1000 de ore pentru produsele cu contract de service John Deere Protect. Întreținerea zilnică este ușoară. Punctele de reumplere sunt situate toate în același loc, fiind ușor accesibile. Toate utilajele au un senzor electric pentru nivelul uleiului de motor și un sistem central de gresare complet nou.

John Deere stabilește un nou standard în exploatarea forestieră, odată cu utilajele mari din noua Serie HNoul cap de recoltare H216 pentru harvesterele H1270 și H1470
Este un nou cap de recoltare cu două role, conceput pentru lemn de esență tare și moale. Noul cap este proiectat pentru harvestere de mari dimensiuni și va înlocui modelul anterior H270. Capul de recoltare H216 este compatibil cu harvesterele din Seria H și cu excavatoarele forestiere pe șenile. Noul cap H216 include o opțiune cu ferăstrău superior, cuțite lungi de procesare, înclinare HD, înclinare standard, un senzor laser de capăt și motoare de antrenare Multispeed. Unitatea de ferăstrău permite utilizarea de bare de ferăstrău late, mai lungi și cu mai puține vibrații pentru arborii mari. Noul cap este disponibil pentru harvesterul 1270H cu macara de 8,6 și 10,0 m și pentru harvesterul 1470H cu macara de 8,6, 10 și 11 m.

Seria H vine cu soluții și servicii de vârf, impunându-se ca un sistem de producție de ultimă oră
Seria H de utilaje mari, echipată cu soluții digitale John Deere și cu servicii pentru întregul ciclu de viață, reprezintă viitorul în exploatarea forestiera. Echipată cu sistemul de automatizare TimberMatic H cu hărți complet integrate, Seria H beneficiază de tehnologia de conectivitate John Deere ce permite partajarea datelor în timp real și extinde acoperirea globală prin colaborarea cu furnizori de vârf în industrie.

Încorporarea vizualizărilor bazate pe hărți și a schimbului de informații în timp real permite planificarea eficientă a exploatării, asistență pentru operator și raportarea. În plus, folosirea datelor utilajului, a capabilităților de analiză și a instrumentelor digitale stabilește un nou standard pentru asistența utilizatorilor prin intermediul rețelei globale de dealeri John Deere. Arhitectura software modernă, împreună cu capabilitățile de integrare a datelor în continuă evoluție, formează baza unui sistem de producție care să răspundă nevoilor industriei, atât azi, cât și în viitor.

Deciziile pe care le luăm azi au puterea de a modela viitorul. Ne imaginăm un viitor în care sistemul nostru de producție oferă oamenilor și business-urilor puterea de a-și atinge întregul potențial, unde fiecare acțiune ține cont de binele generațiilor viitoare. De aceea, John Deere este un pionier în domeniu. Pentru că statutul de lider în industrie necesită inovație. Noile noastre modele de utilaje reflectă calitatea excelentă, fiabilitatea operațională și soluțiile inovatoare care aduc valoare clienților. Este motivul pentru care Seria H stabilește un nou standard.
John Deere stabilește un nou standard în exploatarea forestieră, odată cu utilajele mari din noua Serie H

MEq
By MEq aprilie 29, 2024 12:14