John Deere prezintă primul autogreder din industrie cu sistem integrat grade control fără piloni pe lamă

MEq
By MEq august 24, 2018 20:29

John Deere prezintă primul autogreder din industrie cu sistem integrat grade control fără piloni pe lamă

SmartGrade de la John Deere oferă în premieră, ca opțiune din fabrică pe autogrederele seriei G, tehnologia integrată (fara stâlpi montați pe lamă) Topcon 3D de control al pantei/cotei pe utilajele noi, precum și kit-ul de instalare pentru echipamentele deja existente. Sistemul este integrat în structurile și software-ul mașinii, oferind performanțe precise de nivelare și eliminând în același timp pilonii și cablurile vulnerabile.

„Clienții din sectorul terasier folosesc deja tehnologia SmartGrade integrată pe buldozerele Deere, iar mulți au întrebat când va fi disponibilă și pe linia de gredere”, a declarat Luke Kurth, manager de marketing pentru autogredere, John Deere Construction & Forestry.

SmartGrade elimină pilonii de pe lamă și cablurile externe, prevenind furtul sau deteriorarea lor. Elimină, de asemenea, nevoia de a urca pe mașină în fiecare zi și de a instala senzorii și componentele montate pe lamă, reducând timpul de configurare și complexitatea. Prin eliminarea stâlpilor și detectarea poziției de deplasare, operatorul poate rula acum fără limitare, utilizând toate funcțiile mașinii. În cabină, interfața sistemului de nivelare este încorporată în comenzile Grade Pro (GP) disponibile pe joystick-urile mașinii.

Noua suită de automatizări include tehnologia SmartGrade și este disponibilă ca opțiune pe toate autogrederele GP, ajutând operatorii prin reducerea numărului de comenzi necesare pentru efectuarea sarcinilor obișnuite. Suita dispune de presetări selectabile ale operatorului pentru mașină, auto-articulare și răsucirea lamei. Auto-articularea combină direcția frontală și articulația spate, în timp ce răsucirea lamei (o funcție exclusivă Deere) permite operatorului să rotească automat lama într-o poziție stabilită, la finalul unei treceri, fără a ține mâna pe comandă. „Machine preset”, o altă funcție exclusivă Deere, permite operatorului să activeze mai multe funcții prin apăsarea unui singur buton (Return-to-Straight, Auto-Shift, lumini etc.). Pe monitor pot fi stocate până la trei poziții.

„Autogrederele SmartGrade sunt ultima noutate într-o gamă lungă de tehnologii pe care Deere a dezvoltat-o pentru a ajuta clienții să devină mai eficienți și să automatizeze unele elemente de comandă pentru unul dintre cele mai sofisticate utilaje de pe șantier”, a declarat Sean Mairet, manager, John Deere WorkSight.

MEq
By MEq august 24, 2018 20:29